Cum rulezi două instanțe de WhatsApp, Messenger sau Facebook pe Android

Pe un smartphone, în mod nativ, poți rula o singură instanță de WhatsApp, Messenger sau Facebook. Există însă un artificiu la care poți apela dacă vrei să ai două conturi simultan pe același terminal.

Cu toții suntem dependenți de WhatsApp și îl folosim în interes de serviciu sau în viața personală. Același lucru se poate spune despre Facebook, Messenger sau Instagram. Spre deosebire de toate celelalte însă, WhatsApp este legat de numărul tău de telefon și nu poți să ieși din cont la fel de ușor ca pe Facebook.

Cea mai mare problemă cu aplicația WhatsApp o au posesorii de dispozitive dual SIM. Dacă ai un astfel de smartphone, s-ar putea să-ți dorești să ai două instanțe diferite de WhatsApp, pentru fiecare număr în parte. În mod nativ însă, acest lucru nu este posibil.

Unii producători de mobile au incorporat diverse artificii pentru a facilita procesul, dar o soluție oficială universală nu a existat niciodată și este puțin probabil ca acest lucru să se schimbe vreodată.

În orice caz, dacă vrei să rulezi două instanțe de WhatsApp, Facebook, Messenger, Instagram sau orice altă aplicație care vine cu restricții din acest punct de vedere, acum există o soluție simplă. Din păcate, funcționează doar pe Android și, din cauza limitărilor impuse de Apple dezvoltatorilor, este foarte puțin probabil să ajungă vreodată pe iDevice-uri.

Trecând peste aceste detalii de fond, dacă vrei să rezolvi problema detaliată mai sus, primul pas este să instalezi aplicația gratuită Dual Space – Multiple Accounts & App Cloner. Opțional, poți investi într-o achiziție in-app pentru a scăpa de reclame, dar programul funcționează impecabil și fără.

După instalare, Dual Space se reflectă într-un director aparent pe ecranul principal al telefonului tău cu Android. Acolo vei găsi niște scurtături către WhatsApp, Facebook, Messenger, Messenger Lite și Instagram. Opțional, poți apăsa pe + pentru a adăuga un alt program instalat pe telefon care refuză să fie rulat în mai multe instanțe simultan.

Acelea sunt doar scurtături. Nu sunt aplicații care ocupă spațiu degeaba. Doar dacă faci un tap pe oricare dintre acele icoane, aplicația originală îți este copiată și se creează o nouă instanță independentă care îți permite să rulezi WhatsApp de două ori sau Instagram, Facebook, Messenger și nu numai. Mecanismul este cât se poate de eficient și fascinant prin simplitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: