Versiunea WhatsApp perfectă pentru când ești la volan

Versiunea WhatsApp perfectă pentru când ești la volan

WhatsApp este cea mai populară aplicație de chat, iar prin intermediul celei mai noi versiuni va funcționa și pe mașinile cu Apple CarPlay.

La bază, Apple CarPlay este o interfață auto menită să-ți oglindească o parte importată din funcțiile telefonului pe ecranul mașinii. Din păcate, deși ai fi tentat să crezi că poți rula aproape orice aplicații de pe iPhone pe panoul sensibil la atingere de la bordul autoturismului, nu este chiar așa. Procesul de actualizare al aplicațiilor pentru a fi compatibile cu respectiva platformă este foarte laborios și, din câte se pare, necesită câteva aprobări din partea Apple. Nu de alta, dar ar trebui să fie vorba doar de aplicații care reușesc să nu te distragă.

Amatorii de WhatApp se vor bucura să afle că îndrăgita soluție de comunicații cross-platform va fi disponibilă și în mașinile cu Apple CarPlay, pentru posesorii de iPhone. În trecut, în autoturism, ai fi putut să interacționezi un pic cu WhatsApp prin intermediul asistentului vocal Siri, dar aplicația efectivă nu se integra în interfața bolidului din dotare precum în imaginea de mai jos.

Cea mai recentă versiune de WhatApp se reflectă în notificări de tip push pe ecranul din mașină cu conținutul mesajului. Dacă ai varianta 2.18.2 a programului, vei avea o icoană WhatsApp în panoul CarPlay, iar mesajele îți vor fi sincronizate, atâta timp cât ești conectat cu telefonul la mașină. Siri te va notifica atunci când primești un mesaj nou și se va oferi să-ți citească respectivul text.

Tot prin comenzi vocale, vei putea să dictezi mesaje mai mult sau mai puțin complexe ce ar urma să fie expediate prin WhatApp. Înainte ca acelea să fie trimise însă, îți vor fi citite înapoi. O altă confirmare vocală inițiază expedierea.

Posesorii de Android cu mașini compatibile cu Android Auto ar trebui să se bucure și ei de opțiuni similare în următoarele luni.

whatsapp-carplay

Citește și: