Honda a anunțat prima motocicletă cu sistemul CarPlay

Honda a anunțat prima motocicletă cu sistemul CarPlay

Honda a creat prima motocicletă cu CarPlay. Motocicleta dispune de câteva echipamente care vor schimba cerințele doritorilor de adrenalină pe două roți.

Honda a dezvăluit noua versiune 2018 a motocicletei Gold Wing Touring. Modelul va include compatibilitatea Apple CarPlay, fiind și singura companie care scoate pe piață așă ceva. Totuși, fiind o motocicletă și nu o mașină, există câteva diferențe majore ale modului în care funcționează CarPlay.

Motociclistul are în față un ecran LCD de 7 inci, dar, spre deosebire de șoferii de mașini, nu va putea să interacționeze cu CarPlay prin atingeri, că nu este tactil. Utilizatorii își conectează iPhone-ul la sistemul de informații al Honda printr-unul din cele două porturi USB amplasate în compartimentul portbagajului din spate sau printr-o mufă mică integrată în rezervorul motocicletei.

Se face și conectare prin Bluetooth și va exista o opțiune care le va permite accesul la Siri, apeluri telefonice și alte caracteristici vocale. Există două opțiuni pentru navigarea interfeței CarPlay: un joystick cu patru direcții, montat pe mânerul din stânga, sau un buton rotativ, poziționat pe rezervor. Controalele de pe rezervor includ, de asemenea, butoane pentru interacțiunea cu motocicleta, dar și întrerupătoare pentru a activa dispozitivele de încălzire a ghidonului și a scaunului.

Cu un alt buton se poate face trecerea de la hărți la mesaje și muzică. Motocicleta are șase motoare răcite cu lichid, o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte opționale și o suspensie adaptabilă. Și poate te întrebi de ce nu e și vorba de Android Auto. Vina este a celor de la Google. Honda a fost dispusă să includă Android Auto alături de CarPlay, o practică obișnuită pentru producătorii de automobile, dar nu s-a putut, pentru că  sistemul Google nu avea suportul necesar pentru integrare.

Motocicleta va fi lansată în februarie 2018 și începe de la 23.500 de dolari pentru o versiune manuală cu șase trepte, fără portbagaj. O transmisie cu șase trepte cu dublu ambreiaj poate fi pusă la dispoziție pentru un plus de 1.000 de dolari. Se poate ajunge și la 31.500 de dolari, dacă vrei și airbag.

Citește și:
Sursa: The Verge
Etichete: