Waze de România: aplicația făcută special pentru șoferii români

Waze de România: aplicația făcută special pentru șoferii români

Dacă ești șofer, ai folosit mai mult ca sigur Waze. Așă a devenit una dintre cele mai utilizate aplicații pentru trafic. Dar încă e loc de alternative.

Pe lângă faptul că Waze îți oferă rute alternative, îți oferă și posibilitatea de a comunica cu ceilalți șoferi. În acest mod, poți să afli dacă au avut loc accidente sau dacă dacă în drumul tău vei întâlni mașini de poliție sau radare.

Dezvoltatorii români au fost inspirați de această idee și au creat o aplicație asemănătoare cu Waze. Ei speră ca șoferii români să poată comunica mai ușor ca niciodată.

Aplicația se numește DearCar și este disponibilă gratuit atât pe Android, cât și pe iOS. Tot ce trebuie să faci pentru a putea comunica cu ceilalți șoferi este să-ți introduci numărul mașinii.

De asemenea, aplicația le permite și pietonilor să atenționeze șoferii în legătură cu eventualele nereguli din trafic. Dacă te încadrezi în această categorie, ai nevoie doar de un nume de utilizator, pentru a transmite mesaje.

Aplicația îți va trimite și atenționări din partea Poliției, Primăriei și a altor autorități publice, în cazul în care au loc lucrări publice, blocaje, deszăpeziri și alte incidente care ar putea îngreuna traficul.

DearCar îți oferă și posibilitatea de a menționa numărul de telefon și adresa de e-mail, în cazul în care vrei să comunici și pe aceste canale.

Pe lângă mesajele de atenționare și semnalizarea problemelor din trafic, Dearcar are și alte opțiuni menite să-ți facă viața mai ușoară. Aplicația te anunță din timp când urmează să-ți expire asigurările de tip RCA, CASCO, autorizația ITP și altele.

Totodată, aceasta te ajută să-ți stochezi informațiile referitoare la mașină într-un singur loc: copii după asigurare, serii, date ale firmelor de service etc.

Citește și: