Vremea în weekend: cod galben, ploi și condiții meteo proaste

Vremea în weekend: cod galben, ploi și condiții meteo proaste

Zilele însorite și călduroase nu sunt încă stabile în toată țară. În weekend meteorologii anunță cod galben de intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică și răcire accentuată duminică.

După trei zile cu Soare, unele regiuni ale țării se întorc sub atenționarea de cod galben a meteorologilor. Dacă ți-ai plănuit ieșiri în parc în acest weekend, ține seamă că în unele părți ale României asta va fi posibil doar cu o umbrela și o geacă destul grosuță.

Începând cu dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, codul galben vizează Banatul, Crișana, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei. Din noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie- 1 aprilie) local și în Oltenia vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-60 km / h și, temporar, 65-75 km / h.

În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15 – 25 l/mp. În schimb, în vest și nord-vest local 30 – 40 l/mp. În plus, își vor mai face loc averse, însoțite și de descărcări electrice și condiții de grindină.

Duminică însă, în Muntenia, Dobrogea și Moldova vântul se va intensifica cu viteze de 45 – 55 km/h, temporar 60 km/h. Vor exista intervale cu precipitații, mai ales cu caracter de aversă, când se vor semnala și descărcări electrice.

Vremea de Florii va fi mai rece față de sâmbătă, dar temperaturile vor fi normale pentru prima zi din aprilie.

Sâmbătă vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar și cu 10 – 12 grade. În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Etichete: