Un YouTuber riscă închisoare după ce a umilit un cerșetor român 

Un YouTuber riscă închisoare după ce a umilit un cerșetor român 
Sursa foto: YouTube

Unui YouTuber din Barcelona i s-a părut amuzant să se filmeze cum oferă doi biscuiți umpluți cu pastă de dinți unui cerșetor român înfometat, iar acum riscă să intre la închisoare.

Kanghua Ren, în vârstă de 20 de ani, avea un canal de YouTube, cunoscut drept ReSet, cu mai mult de 1,2 milioane de abonați. El avea speranțe să obțină mii de vizualizări pentru farsa lui. Ren s-a filmat cum a înlocuit crema a cinci biscuiți cu pastă de dinți. Ulterior, i-a oferit unui cerșetor român, Gheorghe L., în vârstă de 52 de ani, biscuiții și a filmat întâmplarea, conform The Telegraph.

vlogger barcelona cersetor roman

Videoclipul a fost între timp șters. În el, Ren spunea: „Poate că am mers puțin cam departe, dar să privim partea bună a lucrurilor: asta o să îl ajute să îsi curețe dinții. Nu cred că s-a mai spălat pe dinți de când a rămas sărac”.

Bărbatului i s-a făcut rău și a început să vomite la puțin timp după ce a mâncat biscuiții cu pastă de dinți. „Mi s-a făcut rău după cinci minute și am vomitat”, a povestit bărbatul. Autoritățile s-au autosesizat între timp, iar bărbatul le-a transmis că s-a temut pentru viața lui atunci când a aflat de faima lui Ren pe internet.

Gheorge L. a declarat pentru cotidianul spaniol El Pais că a fost închis în timpul dictaturii ceaușiste și că a petrecut mult timp într-o instituție pentru bolile psihice, dar că nu știe de ce. El a mai explicat că niciodată nu a fost tratat atât de rău pe străzi.

După ce video-ul a atras nenumărate critici, vloggerul s-a întors la cerșetor să îl întrebe cum îi este. Ren a spus: „Oamenii exagerează cu privire la glumele de pe stradă făcute unui cerșetor, când cu siguranță dacă ar fi făcute unei persoane normale nu ar spune nimic”.

Pe măsură ce controversa a luat proporții, Ren și un prieten s-au dus din nou la bărbat, intenționând să stea o noapte alături de el. În acel moment, un martor a sunat la poliție.

Vloggerul a șters apoi videoclipul și i-a oferit lui Gheorghe L. 300 de euro, potrivit Digi24. Banii i-au fost oferiți pentru a păstra tăcerea și pentru a-i restabili vloggerului imaginea în ochii publicului. Asta nu îl scapă însă de pedeapsă.

Ren ar fi încasat 2.180 de euro din publicitate după urcarea videoclipului pe YouTube, conform documentelor oficiale prezentate de El Pais. În cazul în care va fi condamnat, el ar putea sta doi ani în închisoare și să îi plătească victimei daune morale în valoare de 30.000 de euro.

Kenghua Ren nu este la primele farse de acest gen. În trecut, el a oferit sandwich-uri umplute cu excremente de pisică bătrânilor și copiilor.

Citește și: