12 apr. 2018 | 12:11

Vivo Y71 este cel mai ieftin smartphone cu ramă inexistentă

ACTUALITATE
Vivo Y71 este cel mai ieftin smartphone cu ramă inexistentă

Nu auzi foarte des de Vivo, dar compania chinezească face o treabă foarte bună în a lansa smartphone-uri interesante cu un raport preț/performanță foarte bun, precum Vivo Y71.

Spre deosebire de multe smartphone-uri chinezești ieftine de care nu vei auzi niciodată, Vivo Y71 a fost subiectul multor speculații pe parcursul ultimelor săptămâni. S-a zvonit că telefonul ar trebui să fie surprinzător de ieftin, fără să facă vreun compromis pe partea de design sau funcționalitate. Gadgetul tocmai a fost confirmat de compania producătoare, iar dispozitivul merită toată atenția, cu condiția să poți face rost de el.

Din păcate, tot mai multe companii producătoare de telefoane lansează dispozitive noi doar în anumite piețe. În cazul Vivo Y71, terminalul a fost anunțat în India și este greu de prognozat dacă va putea fi achiziționat vreodată și din alte colțuri ale mapamondului. Cel mai probabil, dacă se va bucura de un review pozitiv sau două, ar putea fi adus pe canale neoficiale și în țara noastră.

Până atunci însă, să vedem ce îți oferă Vivo Y71 pentru fabuloasa sumă de aproximativ 135 de dolari. În primul rând, noul aparat este construit în jurul unui panou de 5,99 inci cu o rezoluție HD+ (720 x 1440 pixeli) și un raport de aspect de 18:9, foarte popular în piață de mai bine de un an.

La interior, performanța micuțului cu rame inexistente este asigurată de combinația între un Snapdragon 450 cu 3GB RAM și o memorie internă de 16GB. Spațiul de stocare poate fi extins prin intermediul unor carduri microSD.

Dacă îl cumperi pentru poze, camera principală de 13 megapixeli și camera frontală de 5 megapixeli ar trebui să facă o treabă mai mult decât decentă. Camera de selfie-uri funcționează și pentru deblocare facială, dacă ești adeptul acestor soluții de securitate. În schimb, nu are un senzor tradițional de amprentă. Pachetul este completat de un acumulator de 3360 mAh și de sistemul de operare Android Oreo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele