Vivo X20 Plus, primul telefon cu senzor de amprentă pe ecran, se lansează în curând

Vivo X20 Plus, primul telefon cu senzor de amprentă pe ecran, se lansează în curând

Vivo X20 Plus este primul telefon cu senzor de amprentă pe ecran, iar debutul acestuia pe piață este extrem de aproape.

”Bătălia” pentru crearea unui senzor de amprentă pe ecran s-a desfășurat pe aproximativ un an. Cel puțin asta din ce știm public legat de procesul de dezvoltare; în spatele ușilor închise, probabil că procesul de cercetare și dezvoltare a început mult mai devreme. Cei de la Samsung au oferit cel mai des, ”pe surse”, progrese cu privire la crearea primului astfel de senzor de amprentă.

Compania a avut și pare că încă are probleme cu tehnologia, având în vedere că nu mai avem nicio informație nouă de la sud-coreeni. Dacă nu e Samsung, va fi Vivo X20 Plus, însă. Acesta este numele primului smartphone care aduce pe piață un senzor de amprentă pe ecran.

Telefonul a putut fi văzut în cadrul evenimentului CES 2018 și se pare că era deja în producție, pentru că va intra pe piață chiar de săptămâna viitoare. Smartphone-ul despre care vorbim nu este unul neapărat nou, însă, fiind existent încă din septembrie. Varianta nouă aduce mai multe îmbunătățiri, însă.

Smartphone-ul a primit aprobările necesare de la TENAA, astfel că specificațiile sunt cunoscute. Ecranul de 6,43 inci are raport de aspect de 18:9 și rezoluție Full HD+. De asemenea, procesorul ar urma să fie Snapdragon 660, un model octa-core care rulează la 2,2 GHz, iar la capitolul RAM, telefonul va oferi 4 GB de memorie.

Camera de selfie-uri are 12 megapixeli, iar pe spate ai parte de un aranjament de 12 + 5 MP. Nu în ultimul rând, bateria are capacitatea de 3.800 mAh.

Synaptics a anunțat că senzorul va fi disponibil pe 70 de milioane de dispozitive în 2018. Asta înseamnă că mai mulți producători importanți ar putea folosi tehnologia în viitorul apropiat.

Vivo X20 Plus va intra pe piață în China, momentan, dar putem spera și la o lansare globală în curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI