Primul telefon cu senzor de amprentă pe ecran a fost anunțat

Primul telefon cu senzor de amprentă pe ecran a fost anunțat

Primul senzor de amprentă integrat în ecran a fost dezvăluit la CES 2018, iar conceptul este mai mult decât promițător.

Senzorii de amprentă integrați în ecran ar putea fi tehnologia anului 2018 pentru telefoanele mobile, după ce în 2017 ne-am bucurat de camere foto duale, dar și de ecrane cu raport de aspect de 18:9. Synaptics a anunțat în decembrie că a reușit să producă un senzor de amprentă integrat în ecran, complet funcțional. Senzorul poartă numele ”Clear ID FS9500” și chiar dacă denumirea nu e atrăgătoare, conceptul e extrem de promițător.

La acea vreme, compania spunea că un producător de top va aduce pe un telefon de-al său primul senzor de amprentă integrat în ecran, iar tehnologia urma să fie dezvăluită la CES 2018.

Cei despre care s-a zvonit că vor fi primii au reușit această performanță. Astfel, Vivo a confirmat zvonurile de care am tot auzit în ultima lună și a dezvăluit noul smartphone la evenimentul CES 2018, din Las Vegas.

senzor de amprentă pe ecran vivo

Senzorul de amprentă integrat în ecran este amplasat între placa de bază și ecranul OLED. Acesta va ilumina degetul atunci când îl atingi și va procesa undele de lumină pentru a debloca telefonul.

Alex Feng, vicepreședinte senior al companiei Vivo, a declarat în cadrul unui comunicat de presă că soluția de acum reușește să rezolve una din marile probleme ale industriei: aceea de a oferi o experiență de autentificare mult mai simplă. Telefonul pe care Vivo a montat noul senzor de amprentă este gata să intre în producția de serie și ar trebui să fie anunțat la începutul acestui an.

Sistemul de securitate este la același nivel cu cel pe care îl întâlnești pe telefoanele de top, cum ar fi Galaxy S8, așa că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la performanță. Rămâne doar să vedem telefonul și apoi să așteptăm să vedem cine va urma pe calea deschisă de Vivo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: gsmarena.com