Vivo Nex, telefonul chinezesc revoluționar, începe să fie disponibil global

Vivo Nex, telefonul chinezesc revoluționar, începe să fie disponibil global

Vivo Nex a fost subiectul multor speculații în prima jumătate a acestui an, de când a fost prezentat la MWC 2018 sub forma prototipului Vivo Apex. Luna trecută, a avut parte de o lansare oficială în China, dar nu era foarte clar dacă va ajunge și în alte colțuri ale mapamondului.

Vivo Nex s-a lansat în luna iunie a acestui an în două variante, Vivo Nex S și Vivo Nex A. Pe lângă diferențele de preț și de performanță între cele două, Nex S include un cititor de amprente în ecran, în timp ce Nex A se rezumă la tradiționalul senzor de amprentă pe partea din spate a aparatului.

Promovat ca fiind un gadget revoluționar, Vivo Nex a făcut valuri la nivel global datorită faptului că nu mai incorporează un breton în partea de sus pentru camera frontală. Pentru selfie-uri, vei utiliza o cameră ascunsă în carcasă care se ridică sub forma unui giroscop, atunci când ai nevoie de ea. Datorită acestui artificiu, raportul dintre ecranul efectiv utilizabil și întreaga parte din față a smartphone-ului este de 91,24%, un procentaj record.

Vivo a confirmat că va începe procesul de propagare globală pentru Vivo Nex. În China, prețul de achiziție pentru versiunea de top a aparatului este de aproximativ 700 de dolari. Nu este exclus să ajungă pe la 800 – 900 de euro în majoritatea țărilor europene.

În continuare vorbim de un gadget cu un ecran Full HD 1080p+ cu o diagonală de 6,59 inci. Sunetul este emis prin ecran datorită tehnologiei screen soundcasting care transformă vibrațiile sticlei în sunete percepute de ureche.

Partea de performanță este asigurată de combinația dintre un Snapdragon 845 de la Qualcomm, un maxim de 8GB RAM și o memorie internă maximă de 256GB. Versiunea mai ieftină se rezumă la un Snapdragon 710, 6GB RAM și 128GB de memorie internă.

În prima etapă de propagare, oficialii Vivo au confirmat că Nex va fi comercializat în Hong Kong, Rusia, Malaezia, Taiwan și India până la finele acestei luni. Prețurile pentru acele teritorii nu au fost făcute publice.

Citește și: