Chinezii de la Vivo lansează clona de iPhone cu scanner de amprentă

Chinezii de la Vivo lansează clona de iPhone cu scanner de amprentă

În ultimele săptămâni, am atras deseori atenția asupra unor zvonuri legate de Vivo X21i. Telefonul chinezilor tocmai a fost anunțat în mod oficial.

Vivo tinde să fie unul dintre cei mai creativi producători asiatici de smartphone-uri, alături de Xiaomi și Huawei. Ca referință, Vivo X21 UD a fost primul smartphone creat vreodată ce reușea să ascundă sub ecran un senzor de amprentă. Cel mai recent terminal din acea serie este intitulat Vivo X21i și împărtășește câteva particularități cu fratele său mai mare.

Spre deosebire de Vivo X21 care folosea la interior un Snapdragon 660, noul X21i este construit în jurul unui procesor MediaTek Helio P60 octa-core. Deși acesta poate fi considerat un compromis, Vivo X21i are o cameră pentru selfie-uri de 24 de megapixeli, față de doar 12 megapixeli în X21.

În rest, Vivo X21i se ascunde în spatele unui panou Super AMOLED de 6,28 inci cu o ramă foarte subțire și o rezoluție de 1080 x 2280 pixeli. Raportul de aspect este 19:9, iar bretonul din partea de sus a ecranului îți aduce aminte că vom fi nevoiți să ne obișnuim cu el în anii următori.

În privința raportului dintre ecranul utilizabil și întreaga suprafață frontală, vorbim de un procent de 90,3%. Ca referință, iPhone X se laudă cu doar 82,9%, din cauza marginilor un pic mai mari de pe laterale.

Carcasa de la Vivo X21i are 154,73 x 74,98 x 6,99 milimetri, iar telefonul se încadrează în 159 de grame. În funcție de preferință, poți cumpăra acest telefon cu 6GB RAM și 64GB de memorie internă sau 4GB RAM și 128GB de memorie internă.

[readmore]

Deși de cele mai multe ori vezi o cantitate mai mare de memorie RAM asociată unei memorii interne sporite, cei de la Vivo au optat pentru altceva. Pentru autentificare, vei folosi senzorul de amprentă de pe spate, amplasat confortabil sub cele două camere de 12 megapixeli.

Noul telefonul rulează Android 8.1 mascat de interfața proprietară FunTouch OS 4.0. Prețul de achiziție pentru ambele configurații menționate mai sus este de 425 de dolari, iar smartphone-ul poate fi cumpărat în culorile Ruby Red, Aurora White și Polar Night Black.

vivo x21i China Telecom