Violența din Red Dead Redemption 2 l-a lăsat fără YouTube: pe cine a omorât și cum

Violența din Red Dead Redemption 2 l-a lăsat fără YouTube: pe cine a omorât și cum

Un YouTuber renumit s-a trezit că a rămas fără propriul canal de YouTube la scurt timp după publicarea unui clip imortalizat în Red Dead Redemption 2. Între timp, deținătorii platformei și-au cerut scuze, dar clipul care s-a aflat la baza gestului continuă să ridice întrebări în mediul online.

La fel ca majoritatea jocurilor anterioare din portofoliul Rockstar Games, Red Dead Redemption a reușit să genereze foarte multe dezbateri în piață vizavi de acțiunile pe care le poți întreprinde în joc. Indiferent cum pui problema, este greu de înțeles de ce este posibil să legi o persoană fedeleș pentru a o da la aligatori cu scopul de a fi mâncată. Pentru ca gestul respectiv să fie și mai macabru, personajul împachetat în sfoară este o femeie protestatar care încerca să obțină dreptul la vot pentru femei.

Clipul incredibil de violent capturat în Read Dead 2 a devenit viral la scurt timp după publicare, strângând aproximativ un milion de vizionări, până când proprietarul canalului pe care a fost urcat și-a dat seama că a pierdut tot ce-ar fi postat vreodată pe YouTube. La câteva ore după ce i-a fost închis canalul, oficialii serviciului de streaming au publicat o scuză în format editorial.

YouTuber-ul cu pricina se ascunde în spatele pseudonimului Shirrako, iar clipul prin intermediului căruia a devenit vedetă a fost publicat de către redactorii Motherboard, la scurt timp după ce a a ajuns pe YouTube.

În total, a fost vorba de două clipuri de lungimi diferite, ambele din Red Dead Redemption 2. Primul a înregistrat 1,6 milioane de vizualizări și o serie de comentarii încărcate de ură, iar cel de-al doilea are aproape un milion de vizualizări, dar mai crește. În mod previzibil, pentru că vorbim de o femeie sacrificată, protestatrii mascunilini au sărit repede pe Twitter pentru a o ruina. Din imaginile de mai jos, poți decide și tu dacă este loc de îmbunăttățiri adus teamviewer sau nu.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: