Red Dead Redemption 2 sparge toate recordurile de încasări

Red Dead Redemption 2 sparge toate recordurile de încasări

Băieții de la Rockstar Games au dat o nouă lovitură cu Red Dead Redemption 2, jocul care a spart toate recordurile la încasări.

În primele trei zile de la lansare, jocul Red Dead Redemption 2 a generat vânzări de 725 de milioane de dolari la nivel global. Asta reprezintă cea mai mare lansare de weekend (vineri-duminică) din industria entertainementului.

Filmul „Avengers: Infinity Wars”, unul dintre cele mai de succes filme la box office din istorie, a generat vânzări de doar 640 de milioane de dolari în weekendul de lansare. Totuși, Red Dead Redemption 2 nu este jocul cu cele mai mari încasări la lansare. Acest record este deținut tot de un joc de-al lor, anume Grand Theft Auto V. Cel mai recent GTA a fost lansat într-o joi, iar în acest sfârșit de săptămână s-au vândut copii ale jocului în valoare de 1 miliard de dolari.

Reprezentanții Rockstar au notat că jocul a stabilit un record pentru cel mai mare număr de precomenzi pe PlayStation, cele mai multe vânzări în prima zi de lansare și cele mai multe vânzări în primele trei zile din cadrul PlayStation Network. Jocul a fost lansat și pe Xbox One și a fost extrem de bine primit de critici și de public, fiind unul dintre cele mai bune jocuri din istorie, dacă te iei după note și agregatoare.

Lansarea Red Dead Redemption 2 este una dintre cele mai mari din ultimii ani, iar vânzările înregistrate în weekendul de lansare sunt impresionante. Jocul Spider-Man, lansat exclusiv pe PlayStation, a fost vândut în trei zile în 3,3 milioane de copii, adică a adus venituri de aproape 200 de milioane de dolari.

Call of Duty: Black Ops 4, unul dintre cele mai anticipate jocuri ale finalului de an, s-a vândut și el foarte bine, dar nu a atins performanța jocului cu cowboy de la Rockstar. Black Ops 4 a generat venituri de 500 de milioane de dolari în primele trei zile.

Vedem dacă Red Dead Redemption 2 are stamina lui GTA 5, joc ce se vinde extrem de bine și în prezent deși este pe piață de cinci ani de zile. Grand Theft Auto V s-a vândut î peste 100 de milioane de copii, fiind depășit doar de Minecraft și Tetris.

Citește și: