VIDEO Ratonii zombi care au invadat un întreg oraș

O mulțime de animale sălbatice care ajung în orașe pot pune probleme locuitorilor, dar ratonii zombi par să fie ceva aparte.

Chiar și fără ”superputeri”, ratonii sunt animale sălbatice pe care e bine să stai cu ochii dacă nu vrei să rămâi fără mici lucruri pe care le ai în preajmă. Animalele nu se sfiesc să te lase fără mâncare, iar la schimb ți-ar putea da rabie.

Mai rău e când ratonii suferă de o boală care îi transformă într-un fel de zombi. Cam asta se întâmplă în orașul Youngstown, din Ohio. Aici, poliția a primit deja 14 apeluri cu privire la ratoni care au un comportament ”ciudat, ca de zombi”. Poliția crede că nu rabia este problema, dar ratonii sigur suferă de ceva și ar putea fi periculoși.

Câțiva oameni au vorbit despre ce au văzut. Robert Coggeshall, care își plimba câinii, spune că a văzut un raton care se apropia de aceștia. „S-a ridicat pe picioarele din spate, într-o manieră cum nu am mai văzut, apoi și-a arătat colții, a căzut pe spate și a rămas blocat”, spune acesta.

E posibil ca ratonii zombi să sufere de Boala lui Carre, cunoscută colocvial ca jigodie. Aceasta este incurabilă și afectează câinii, dar și animale sălbatice, inclusiv ratonii. În fazele terminale, virusul afectează sistemul nervos, iar animalul poate suferi contracții ale mușchilor, care duc la un comportament ca cel văzut de locuitorii din Youngstown.

Conform biologului Imogene Cancellare, problema cea mai mare este că ratonii sunt o specie generalistă, astfel că își pot obține resursele dintr-o varietate de medii, inclusiv din cele urbane. Locuitorii au fost sfătuiți să nu se apropie de ratoni, mai ales de cei care prezintă un comportament tulburat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: inverse.com
Etichete: