VIDEO Poliția a publicat înregistrările din timpul accidentului fatal Uber

VIDEO Poliția a publicat înregistrările din timpul accidentului fatal Uber

Poliția din Tempe a dat publicității videoclipurile înregistrate de mașina autonomă Uber, implicată recent într-un accident mortal cu un pieton.

Pe 19 martie, Uber înregistra o premieră nefastă pentru companie și pentru divizia de mașini autonome, deoarece una dintre acestea a fost implicată într-un accident mortal cu un pieton.

Mașinile autonome Uber au software care le permite să detecteze pietoni, biciclete și alte cauze care ar putea duce la un accident. Odată cu această problemă din Arizona, Uber a anunțat că oprește toate testele pe care le avea în derulare în Pittsburgh, San Francisco, Toronto şi Phoenix.

Poliția din Tempe a publicat videoclipurile realizate de camera exterioară, dar și de cea interioară a mașinii care a ucis-o pe Elaine Herzberg.

Din video îți dai seama că victima traversase deja o bandă de pe drum, dar a fost ferită de lumina farurilor până în ultima clipă. În clipul de la interior, se vede că și persoana de la volan este luată prin surprindere și o vede pe victimă abia în ultima clipă. E greu de zis doar cu ajutorul unui videoclip alb-negru cât de mult ar fi putut să vadă un șofer și când.

Totuși, senzorii LIDAR ai mașinii ar fi trebuit să detecteze prezența pietonului, chiar dacă nu a traversat pe la o trecere de pietoni.

Experții care au discutat cu cei de la Engadget se întreabă de ce vehiculul nu a părut să încetinească înainte de impact. Edmond Awad, de la MIT, consideră că ”dacă raza de acțiune a senzorului este limitată de condițiile de drum, n-ar trebui ca mașina să își ajusteze viteza astfel încât să poată reacționa la timp?”

Cel mai probabil, în zilele sau în săptămânile următoare vom avea noi detalii cu privire la ce nu a funcționat în cazul accidentului Uber.

Citește și:
Sursa: engadget.com