Cât a vândut Dacia: milioane de mașini livrate în 14 ani

Cât a vândut Dacia: milioane de mașini livrate în 14 ani

Cifrele demonstrează de la un an la altul că Dacia este un model de succes. Din 2004 și până în prezent, constructorul de la Mioveni a vândut cinci milioane de mașini la nivel global.

În 2017, Dacia a reușit un nou record de vânzări: 655.235 de automobile la nivel global, cu peste 12% mai mult față de de anul 2016. Dintre acestea, aproximativ 612.000 de mașini au fost vândute la nivel internațional.

Dacia a anunțat că a vândut, la nivel global, cinci milioane de mașini din 2004 și până în prezent. Este vorba despre modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Duster, Lodgy și Dokker. Totodată, Dacia Sandero a devenit cel mai bine vândut model în Europa în rândul persoanelor fizice în 2017. Aproximativ 75% din unitățile Sandero comercializate la nivelul continentului european sunt versiuni Stepway.

Capacitatea uzinei de la Mioveni este de 350.000 mașini/an, iar în prezent aici sunt produse modelele Logan, Sandero (și Sandero Stepway), Duster și Logan MCV. Modelele Dokker, Dokker VAN si Lodgy care completează gama Dacia sunt fabricate la uzina din Maroc.

Totodată, producția modelului Duster la uzina Dacia din România reprezintă mai mult de jumătate din producția totală realizată pe zi.

În urmă cu patru ani, pe data de 8 mai 2014, uzina de la Mioveni a marcat producția a cinci milioane de autovehicule. Era vorba despre un model Duster 4×4, versiunea Laureate, echipat cu motor de 1,6 litri, 16 V, de 105 Cai Putere (CP), de culoare bleu navy.

Primul model fabricat la Mioveni a fost Dacia 1100 sub licență Renault R8. Se întâmpla în anul 1968. Din anul 1999, Dacia a devenit o marca a Grupului Renault. 5 milioane de mașini au fost produse din 2004 și până în prezent.

Dacia va lansa un Stepway special

Oficialii Dacia au anunțat în urmă cu două săptămâni o ediție limitată a lui Stepway. Acesta va fi prezentat la salonul auto de la Geneva din martie. Nu se știe însă care va fi modelul ales, întrucât reprezentanții Dacia nu au oferit prea de multe detalii, lasând misterul să planeze asupra anunțului.

[readmore]

Pentru moment, constructorul român include versiuni Stepway (pachet de design exterior şi interior mai atractiv) pentru 4 modele: Sandero, Logan MCV, Lodgy și Dokker. În urmă cu un an, tot la Salonul Auto de la Geneva, Dacia prezenta în premieră Logan MCV Stepway.

Salonul auto de la Geneva se va desfășura între 8 și 18 martie.

Citește și: