Caz absurd în Europa: o vacă ieșită din UE, condamnată la moarte

Caz absurd în Europa: o vacă ieșită din UE, condamnată la moarte
Sursa foto: Filip Kraincanic/Telegraph

Autoritățile bulgare au condamnat o vacă gestantă la moarte, după ce aceasta s-a avântat în exteriorul granițelor UE, în Serbia, fără să aibă documentele necesare pentru a intra înapoi în teritoriu.

Vaca se numește Penka și aparține bulgarului Ivan Haralampiev. Ea a pătruns pe teritoriul Serbiei fără ca gărzile de graniță să o observe. Ulterior, un fermier sârb a găsit-o și identificat-o pe Penka după ecuson și i-a înapoiat-o stăpânului – doar că a apărut o problemă. Statul bulgar i-a interzis vacii Penka să treacă granița înapoi în Bulgaria, în conformitate cu regulile europene.

Ofițerii vamali i-au spus lui Haralampiev că vaca lui va trebui să fie examinată de un doctor. Astfel, doctorul bulgar care a consultat-o a spus că Penka trebuie eutanasiată, pentru că a părăsit granițele UE. În pofida sănătății absolute a animalului, autoritățile bulgare au insistat că acesta trebuie împușcat.

Vestea a stârnit rumoare în rândul oamenilor, care au creat o petiție în care se cere autorităților UE să facă o excepție pentru Penka. Momentan s-au strâns în jur de 16.000 de semnături.

„Credem că situație Penkăi reflectă lipsă de compansiune din partea autorităților UE pentru oamenii simpli, precum proprietarul Penkăi, care este de-a dreptul dărâmat”, a explicat campania de salvare a vacii nedreptățite.

[readmore]

După ce corespondentul de la Bruxelles pentru Telegraph a publicat un mesaj pe Twitter un mesaj în care cerea eliberarea vacii Penka, un membru al Comisiei Europene, Vytenis Andriukaitis, i-a răspuns, încurajându-i devotamentul față de situația în care se află Penka.

Probabil va mai dura câteva zile până să aflăm ce se va întâmpla cu Penka, dar cu puțin noroc compansiunea oamenilor o va salva de la o soartă nemeritată.

Citește și:
Sursa: Euro News