23 aug. 2018 | 19:25

Următorul Snapdragon va fi perfect pentru telefoane 5G

ACTUALITATE
Următorul Snapdragon va fi perfect pentru telefoane 5G

Qualcomm este lider absolut în piața de de procesoare pentru mobile, iar având în vedere anunțurile referitoare la următorul Snapdragon de top, își va păstra poziția în clasament.

Majoritatea telefoanelor de top din ultimii ani sunt construite în jurul unui procesor Snapdragon. Indiferent dacă a fost vorba de Snapdragon 820, 835 sau 845, respectivele SoC-uri sunt atât de performante și eficiente energetic încât ai fi iertat dacă nu știi că Huawei, Samsung sau MediaTek realizează niște soluții de procesare concurente care se comportă mai mult decât decent în smartphone-uri mainstream.

În privința planurilor de viitor la care lucrează Qualcomm, compania americană se pare că va construi următor procesor de top, un posibil Snapdragon 855, pe un proces de fabricație de 7 nanometri. Trecerea la această valoare va fi o premieră în industrie și va avea beneficii semnificative pentru utilizatori.

Particularitățile de performanță ale noului model le vom afla probabil în această tomană, dar există câteva detalii care au fost deja făcute publice. În primul rând, viitorul SoC se va pupa de minune cu modemul 5G Snapdragon X50 și va ajunge în telefoane cam în aceeași perioadă în care se va iniția implementarea primelor rețele 5G. În plus, va fi semnificativ mai rapid decât actualul Snadragon 845 și va fi semnificativ mai eficient energetic.

Primele smartphone-uri cu un procesor Qualcomm Snapdragon 955 ar trebui să ajungă la utilizatori în prim partea a anului viitor. Având în vedere precedentele din anii trecuți, nu este exclus să vedem respectivul procesor în smartphone-uri precum Galaxy S10.

Tot vizavi de Samsung, din câte se pare, după ce Qualcomm a cochetat serios cu producătorul sud-coreean pentru producția în masă de procesoare, în cazul noului Snapdragon va apela din noul la TSMC. Conform informațiilor obținute de The Inquirer, TSMC are un avantaj de câteva luni în fața Samsung când vine vorba de implementarea unei linii de producție pentru procesoare pe 7 nanometri împreună cu modemuri 5G compatibile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele