Primul procesor Snapdragon dedicat calculatoarelor cu Windows

Primul procesor Snapdragon dedicat calculatoarelor cu Windows

Cei de la Qualcomm au lansat primul procesor Snapdragon dedicat calculatoarelor cu Windows, iar acesta deschide noi orizonturi pentru PC-uri.

În cadrul Computex 2018, care are loc în Taiwan, compania a dezvăluit noul procesor Snapdragon 850, creat special pentru sisteme cu Windows. Pe lângă asta, compania a anunțat și că va realiza un calculator 2 în 1 în viitorul apropiat, care va avea la bază procesorul Snapdragon 850, anunțat acum.

Procesorul actual e cu aproximativ 30% mai rapid decât modelul 835, având în vedere că operează la frecvența de 2,96 GHz și mai are alte câteva îmbunătățiri. Procesorul lansat de către Qualcomm este compatibil cu tehnologia HDR pentru ecrane, dar este totodată capabil și să înregistreze conținut la rezoluție 4K, cu ajutorul camerei de pe laptopuri.

Deși ar putea părea cam mult pentru o cameră de laptop, directorul de management de produs al Qualcomm, Miguel Nunes, a declarat că oamenii vor să poată înregistra la rezoluție ridicată, mai ales când au de creat videoclipuri utilitare sau când sunt în videoconferințe.

Noul procesor Snapdragon 850 vine și cu modemul X20 LTE, care va oferi viteze de transfer de până la 1,2 Gbps. Dacă toate aceste lucruri nu te-au impresionat până acum, autonomia ar trebui să fie punctul forte al procesorului. Snapdragon 850 ar trebui să aibă o autonomie de 25 de ore.

Snapdragon 850 este ajutat și de faptul că Microsoft face eforturi pentru a oferi suport nativ pentru aplicațiile pe 64 de biți, iar o asemenea combinație ar putea rezolva una dintre cele mai mari probleme legate de performanță și compatibilitate. Nu rămâne decât să așteptăm debutul primului PC cu acest procesor, pe care Qualcomm îl va pregăti în următoarele luni, pentru a vedea mai clar care sunt performanțele dispozitivului în cazul folosirii obișnuite.

Citește și:
Sursa: engadget.com