Un soldat și-a pierdut urechea, așa că medicii i-au crescut alta pe braț

Un soldat și-a pierdut urechea, așa că medicii i-au crescut alta pe braț

În urmă cu doi ani, soldatul Shamika Burrage aproape a murit într-un accident de mașină, care a lăsat-o și fără o ureche. Însă cu ajutorul unei proceduri bizare doctorii i-au reconstruit și „crescut” urechea sub piele, iar mai apoi au reușit să o reatașeze la loc.

Urechea a fost „crescută” sub pielea antebrațului drept și nu au fost necesare proteze. În schimb, chirurgii i-au folosit propriul cartilagiu al pacientei.

Urechea a fost ulterior atașată pe locul inițial de chirurgii de la Centrul Medical Army William Beaumont din El Paso. Oficiali ai Armatei au declarat că operația a fost un succes, iar Burrage și-a recuperat și auzul.

Pentru a îi reconstrui total urechea, medicii au sculptat una nouă cu ajutorul unui cartilagiu extras din coastele lui Burrage. Urechea a fost mai apoi plasată sub pielea antebrațului pentru a o lăsa să crească.

Procedura este una dintre cele mai complicate construcții de urechi din SUA, potrivit unui raport ABC News, care permite formarea de noi vase de sânge în cartilagiu. Oficiali ai Armatei au mai declarat că atunci când se va recupera complet, Burrage va putea să își simtă normal urechea.

Doctorii spun că dacă ar fi intervenit 30 de minute mai târziu, probabil pacienta ar fi sângerat până la moarte. Accidentul a avut loc în 2016, când anvelopa din fața mașinii pe care o conducea a explodat. Asta a făcut mașina să alunece, înainte să se răstoarne de mai multe ori.

Burrage se afla în mașină cu verișoara ei care era însărcinată și mergeau din Mississippi în Front Bliss, Texas, când accidentul a avut loc. În timp ce verișoara ei a reușit să scape cu câteva răni minore, Burrage a suferit leziuni la cap, precum și facturi de compresie în coloana vertebrala.

Cu toate că operația de reconstrucție a urechii a fost prima de care un soldat a beneficiat, ideea de creștere a urechilor nu este nouă pentru știință sau medicină. În anii 90, o fotografie ciudată, dar reală, a unui șoarece care avea un fel de ureche umană atașată de spate, a fost larg răspândită.