Femeia căreia i-a intrat un gândac în ureche este coșmarul oricărui căminist român

Femeia căreia i-a intrat un gândac în ureche este coșmarul oricărui căminist român
Sursa foto: Terminix

Unei femei din Florida i-a intrat un gândac în ureche în timp ce dormea și a durat nouă zile pentru a putea fi eliminat complet.

Katie Holley din Florida s-a trezit în mijlocul nopții, conștientă că ceva nu este în neregulă. „Se simțea de parcă cinema mi-a pus un fragment de gheață în urechea stângă – dar era ceva mult mai rău”, a povestit ea într-un eseu personal pe site-ul Self.

După ce a verificat cu un bețișor de ureche și a văzut două piciorușe, și-a dat seama că e o insectă. Ulterior, soțul ei i-a confirmat că este cu siguranță un gândac, așa că au hotărât împreună să meargă la urgențe. „În timp ce mergeam spre mașină, puteam simți gândacul cum încearcă să pătrundă mai adânc în canalul urechii”, a povestit femeia. „A fost un sentiment groaznic, unul care nu era neapărat dureros, ci chinuitor din punct de vedere psihologic”.

Gândacul încă era în viață când femeia a ajuns la urgențe. Acolo, doctorii i-au administrat femeii lidocaină pentru a amorți zona și pentru a ucide insecta și a o scoate, în speranța că vor rezolva problema lui Holley.

„În timp ce doctorul administra lidocaina, gândacul a început să… reacționeze”, a explicat femeia. „Să simți un gândac în ghearele morții, blocat într-o parte foarte sensibilă a corpului, este ceva ce nu poate fi explicat cu adevărat”.

gandac
Foto – Katie Holley/Self

Totuși, prima vizită la urgențe nu a fost suficientă pentru a elimina gândacul. Holley încă avea o senzație ciudată în ureche atunci când a mers la doctor peste nouă zile. Acolo, doctorul i-a mai scos câteva bucăți din gândac. Pentru a se asigura că nu a mai rămas nimic, i-a programat de urgență lui Holley vizite la specialiști, pentru a-i analiza urechea, nasul și gâtul.

Când a ajuns la entolog, acesta a mai scos șase bucăți de gândac din urechea femeii. Conform acesteia, doctorul ar fi extras capul, torsoul superior, membrele și antenele gândacului.

Cazul femeii nu este unic. Doctorul care a extras resturile de gândac din urechea pacientei a spus că face asta de cel puțin o dată pe lună, iar că în acea zi, Holley era a doua persoană care avea nevoie de ajutor în acest sens.

„De fapt nu este un fenomen rar să ai un gândac în ureche”, a explicat entomologul Coby Schal, de la North Carolina State University pentru National Geographic. „Gândacii caută mâncare peste tot. Ceara de urechi poate să pară atrăgătoare pentru ei”.

Povestea este una înfiorătoare pentru oricine, dar pentru studenții români care stau la cămin ar putea avea o rezonanță mai puternică. Căminele românești de stat sunt renumite pentru infestațiile continue cu gândaci, precum și pentru studenții certați cu curățenia care întrețin aceste infestații.

Etichete: