Google Earth te poate ajuta să măsori orice loc de pe planetă

Google Earth te poate ajuta să măsori orice loc de pe planetă

Ti-ai dorit vreodată să măsori cât de mare este parcul Cișmigiu sau care este suprafața pe care se întinde Cartierul Latin din Paris? Până acum nu era foarte ușor de realizat acest lucru, însă acum orice iubitor de geografie poate apela la Google Earth pentru a realiza asta.

Noua unealtă incorporată în Google Earth îți permite să măsori distanța dintre două puncte sau să calculezi perimetrul sau aria unui loc. Această nouă funcție se găsește atât pe aplicația Android, cât și pe browser. Eu am încercat măsurătoarea direct în browser și totul a mers foarte bine și este ușor de măsurat.

De exemplu, zona în care se află Palatul Parlamentului are un perimetru de 2.940 de metri, iar aria este de peste 500.000 de metri pătrați. De asemenea, parcul Cișmigiu are un perimetru de 1.781 de metri, iar aria este undeva la aproape 182.000 de metri pătrați.

Așadar, unealta poate fi folosită pentru a măsura orice la ce te-ai gândit. Ești curios să afli cât de mare este un anumit parc, ce suprafață ocupă anumite puncte de interes precum Coloseumul? Acum o poți face cu ajutorul lui Google Earth.

De asemenea poți calcula care este distanța pe care ai parcurs-o de la muncă până la birou sau poți vedea câți kilometri ai alergat în jurul parcului sau pe bulevard. Asta în cazul în care nu ai un smartwatch sau ți-ai lăsat telefonul acasă.

Deocamdată funcția este disponibilă doar pe aplicația Android Google Earth și pe browser, însă în curând va fi disponibilă și pe iOS.

Această funcție reprezintă un efort din partea lui Google pentru a le permite profesorilor, oamenilor de știință, dar și iubitorilor de călătorii să exploreze mai bine lumea, chiar din fața laptopului, de pe canapeaua din sufragerie.

Apropo de măsurători, Google te ajută să măsori și cât de mare este sufrageria, biroul sau chiar un pix cu ajutorul noi aplicații Android de realitate agumentată lansată recent de gigantul american.

Citește și: