28 mai 2018 | 08:05

De la Facebook la Netflix și WhatsApp, acesta e internetul într-un minut

ACTUALITATE
De la Facebook la Netflix și WhatsApp, acesta e internetul într-un minut

Mai avem destule luni din acest an, dar e timpul unei priviri de ansamblu asupra a ce înseamnă internetul și care sunt cele mai populare servicii.

Facebook este imens nu mai e o surpriză. Numără utilizatorii cu miliardele în rețeaua socială și în aplicații ca WhatsApp și Messenger. Acum poți vedea, într-un minut, ce înseamnă „giganții internetului“.

De exemplu, într-un singur minut, peste 973.000 update-uri de status au loc pe Facebook, peste 481 de utilizatori postează mesaje pe Twitter, peste 266.00 de ore sunt vizionate pe Netflix… evident că nu la noi în țara, ci în toată lumea, unde peste 125 de milioane de internauți se uită la filme…

Probabil că te interesează ce se întâmplă și pe Instagram. Ei bine, într-un minut sunt încărcate circa 174.000 de poze sau videoclipuri, iar pe Tinder sunt realizate 1,1 milioane de swipes.

Da, mesageria clasică n-a murit, de aceea la fiecare 60 de secunde mai pleacă 18 milioane de mesaje prin această poștă electronică.  iar că pe YouTube sunt vizionate 4,4 milioane de videoclipuri. Nu se știe clar însă câte sunt și vizionate până la final.

Ce se întâmplă pe internet într-un minut

 

Un fapt divers interesant e că pe Facebook Messenger sunt trimise 25.000 de GIF-uri la fiecare 60 de secunde, iar în comerțul online din Statele Unite ale Americii sunt cheltuiți circa 863.000 de dolari.

În fine, sunt descărcate vreo 375.000 de aplicații pentru Android și iOS, iar Google se poate lăuda cu 3,7 milioane de căutari în fiecare minut. Față de 2017, evident, toate platformele sunt mai populare.