Facebook Messenger primește cea mai importantă actualizare din ultimul an

Facebook Messenger primește cea mai importantă actualizare din ultimul an
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:04 04.04.2018

Facebook Messenger primește deseori actualizări, dar cele mai multe sunt menite să acopere niște vulnerabilități și să facă aplicația mai sprintenă.

La fel ca aplicația principală Facebook, nu trec două săptămâni fără să actualizezi Facebook Mesenger. Aceasta este o tradiție impusă de compania lui Mark Zuckerberg, deși diferențele între variante nu sunt neapărat unele evidente. Ocazional însă, mai există și excepții de la regulă. O astfel de excepție a avut loc în urmă cu câteva zile.

Cea mai nouă variantă de Facebook Messenger pentru iOS și Android facilitează expedierea conținutului multimedia de calitate sporită între prieteni. Pentru prima oară, dacă ai realizat panorame la 360 de grade, le poți trimite prin Messenger. Astfel de imagini au fost suportate de mult timp pe Facebook și puteai naviga prin ele printr-un swipe cu degetul pe ecran sau rotind smartphone-ul în jurul tău. Mecanismul va fi identic și în momentul în care vrei să interacționezi cu o fotografie la 360 de grade primită pe Facebook Messenger.

Un alt salt semnificativ în calitate va fi dat de suportul pentru trimiterea de clipuri HD. Până de curând, orice clip pe care îl trimiteai prin Facebook Messenger era redimensionat în timp real până la rezoluție SD de genul 720 x 480 pixeli, ignorând calitatea la care a fost filmat. În același timp, nu conta dacă ești pe 3G/4G sau foloseai o conexiune Wi-Fi.

Cu noua variantă de Messenger, poți expedia clipuri până la o rezoluție HD 720p. Este importat de reținut că respectivele clipuri trebuie filmate în afara aplicației create de Facebook, cu aplicația nativă de cameră sau orice alt program. Dacă filmezi direct din Facebook Messenger, în continuare vei genera și vei expedia clipuri SD în loc de HD. Dacă vei primi clipuri HD pe Messenger vei vedea un logo discret pe imaginea de preview a clipului. Fotografiile la 360 de grade vor fi însoție de o busolă discretă în colțul din dreapta sus al acelorași fotografii de previzualizare. Actualizarea ar trebui să fie disponibilă pentru toți posesorii de mobile care au un iPhone sau folosesc un Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI