VIDEO Țara care a testat cu succes arma de care rușii trebuie să se teamă

Într-o vreme în care marile puteri ale lumii își încearcă cele mai bune arme pentru a-și dovedi superioritatea, rușii ar putea avea de ce să se teamă.

Cel puțin săptămânal avem de-a face cu o nouă știre despre o armă mare și tare pe care vreuna din marile puteri ale lumii a testat-o, a pregătit-o sau a visat-o. Și de această dată situația e similară, într-o oarecare măsură, iar știrile vin de la vecinii ucrainieni.

Forțele Armate Ucrainiene au efectuat cu succes primele teste ale sistemului de rachete anti-tanc Javelin, oferit de către Statele Unite ca parte din pachetul de ajutor defensiv oferit.

Oleksandr Turchynov, șeful Consiliului Național de Apărare și Securitate, a postat pe YouTube un videoclip în care se văd doi soldați care trag întâi cu o rachetă anti-tanc Stugna, de producție autohtonă. Ulterior, sunt trase și două rachete Javelin, care țintesc vehicule blindate aflate la o distanță de aproximativ un kilometru.

”Aceasta e o armă defensivă extrem de eficientă, care poate fi folosită în cazul unei ofensive rusești asupra pozițiilor forțelor ucrainiene”, a declarat președintele Petro Poroșenko pe Facebook.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat oficial sprijinul material către Ucraina pe 1 martie. În cadrul acestui pachet, au fost livrate 210 de rachete Javelin și 37 de unități de lansare. Acestea au, în total, o valoare de 47 de milioane de dolari.

În cadrul acestui contract, guvernul SUA va oferi și asistență și suport ucrainienilor. Pentru Ucraina, nu există niciun cost, deoarece armele au fost plătite din bugetul federal al Statelor Unite.

Decizia americanilor de a oferi ucrainienilor acesta arme a urmat unor luni bune de speculații cu privire la ideea ca SUA să înarmeze Ucraina cu arme de apărare de acest fel, având în vedere conflictul armat din regiunea Donbas. Până acum, SUA a oferit doar sprijin material non-armat, cum ar fi vehicule medicale și alte echipamente similare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: