Un Uber zburător: planul companiei de-a învinge taximetria pentru totdeauna

Un Uber zburător: planul companiei de-a învinge taximetria pentru totdeauna

Uber plănuiește să dea lovitura de grație taximetriștilor cu noile „mașini zburătoare”, care vor putea transporta persoane oriunde și mult mai rapid.

Uber a prezentat acest concept în cadrul evenimentului anual Elevate, o conferință susținută în Los Angeles, unde s-a discutat despre soluții pentru îmbunătățirea traficului urban. Ai fi tentat să spui că sunt un fel de elicoptere, dar ele seamănă mai degrabă cu niște drone foarte mari, capabile să transporte persoane.

Compania speră ca planul să devină realitate până în 2023, iar dacă se va realiza, ar fi o revoluție în domeniul transportului urban. Mașinile concepute de Uber sunt un hibrid, o „încrucișare” între avion și elicopter. Împrumută atât caracteristici tehnice, cât și de design de la ambele tipuri de aeronave.

Taxiul zburător la care visează Uber va avea patru motoare principale cu elice și încă unul poziționat pe coada aparatului de zbor, necesar pentru aterizare.

Aceste aparate de zbor vor fi alimentate în întregime de o baterie, deci vor fi 100% electrice și nu vor polua. Ele ar putea zbura până la o altitudine de 600 de metri, deci nu trebuie să-ți faci griji că ar putea lovi vreo clădire.

Uber are ambiții mari cu aceste elicoptere. Pentru a oferi un flux continuu și eficient, vor fi necesare cel puțin 200 de decolări și aterizare pe oră. Imaginează-ți: vom vedea numai taxiuri zburătoare pe deasupra orașului. Și, bineînțeles, va trebui construită și infrastructură pentru ele. Toate clădirile înalte vor trebui să aibă pe acoperiș un heliport.

Practic, punctele de plecare și de sosire vor fi doar pe acoperișuri. Nu vei mai lua niciodată Uberul de la colțul străzii sau de la ieșirea din bloc. Va trebui să te duci tu pe bloc, pentru a fi preluat.
Știu, sună ca un scenariu SF și ca un plan irealizabil pentru România următorilor o sută de ani (cel puțin).

Citește și:
Sursa: The Verge