24 apr. 2018 | 14:10

Uber face o schimbare prin care șoferii să nu mai vadă istoricul curselor

ACTUALITATE
Uber face o schimbare prin care șoferii să nu mai vadă istoricul curselor

O nouă actualizare adusă serviciului Uber va face o treabă mai bună în a-ți proteja intimitatea, prin ascunderea istoricului detaliat al curselor tale.

Cei de la Uber au făcut progrese importante în ultimul an pentru a spori încrederea utilizatorilor în serviciul de ride sharing. De la schimbarea CEO-ului, o serie de actualizări au venit în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor obișnuiți și a șoferilor care încearcă să câștige un salariu din această meserie.

Cea mai recentă particularitate care va fi introdusă în următoarea perioadă s-ar putea să bucure o parte dintre clienții Uber. În mod tradițional, în momentul în care un șofer ți-a acceptat cursa, are acces la o serie stufoasă de locații din care ai plecat și în care ai ajuns.

Acela este istoricul tău și este pus la păstrare pe o perioadă de timp nedeterminată. Șoferul poate parcurge în voie respectiva listă. Mai mult decât atât, nici măcar dacă îți ștergi contul de Uber, istoricul tău nu va dipărea o dată cu tine din baza de date a serviciului.

Partea cea mai frustrantă este că, dacă un șofer vede că obișnuiești să faci curse scurte sau către destinații de la periferia orașului, s-ar putea să anuleze cursa din acest motiv. În cazul în care ai rating mare și din ce în ce mai mulți șoferi anulează cursa cu tine, s-ar putea să aibă legătură cu asta.

Printr-un update, Uber va schimba forma în care un șofer are acces la istoricul curselor tale. De acum înainte, va vedea doar liste cu locații abstracte, zone generale, destul de apropiate de dimensiunea unui cartier prin care obișnuiești să circuli.

În acest fel, șoferii vor ști prin ce zone te plimbi în mod uzual și dacă ai un istoric mai mult sau mai puțin stufos la Uber. Nu-ți vor mai cunoaște însă adresa exactă de acasă sau de la serviciu și nu vor mai putea să facă estimări vizavi de valoarea medie a curselor tale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele