Uber face tarifele mai clare: cum o să știi exact cât plătești

Uber face tarifele mai clare: cum o să știi exact cât plătești

Uber introduce și pentru pasagerii din România “upfront pricing”. Astfel, vei avea posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor înainte de a chema o mașină. Până acum, puteai vedea doar o estimare a tarifului.

Din 14 februarie, aplicația Uber va arăta costul exact al unei curse înainte de a plasa o comandă, pentru mai multă claritate. Astfel, o cursă de la Dristor la Gara de Nord, într-o oră de vârf, va fi 15,63 de lei. O cursă de la Piața Victoriei până la aeroport va fi 26,09 lei.

Uber este sistem destul de simplu și comod pentru deplasare în oraș. Chiar și așa, compania încă mai caută variante și soluții ca să ai parte de o călătorie transparentă. Astfel, odată ce ai introdus destinația la care vrei să ajungi, tariful afișat de aplicație va arăta suma exactă. Nimic mai simplu. Această sumă va arăta distanța până la destinație (plus opririle multiple), timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic, tarifarea dinamică, dacă este cazul, și eventualele reduceri promoționale.

Atunci când intervine tarifarea dinamică, aplicația va afișa suma exactă și mesajul prin care îți este explicat că tariful s-a mărit ca urmare a cererii mari. Atunci când tariful dinamic depășește 3X tariful de bază, vei primi o notificare despre asta și ți se va cere confirmarea.

În situațiile în care vei modifica destinația, prin adăugarea unei opriri pe parcurs sau timpul petrecut în cursă este mai lung decât cel estimat, aplicația va actualiza corespunzător valoarea totală a cursei. Calculul tarifelor se face pe baza traseelor din aplicația Uber. Dacă șoferul alege Waze sau Google Maps, s-ar putea ca tariful să difere.

În plus, anul acesta va intra în România și serviciul Uber Green. Este un serviciu cu mașini electrice 100%, iar pe lângă imaginea bună pe care compania și-o va asigura, arată autorităților că este dispus la colaborări. Uber Green urmărește decongestionarea traficului, dar și reducerea poluării.

Citește și: