21 sept. 2018 | 10:30

Twitch a fost interzis în China din cauza League of Legends

ACTUALITATE
Twitch a fost interzis în China din cauza League of Legends

Încă o aplicație populară în SUA și Europa a fost interzisă în China. De data aceasta, este vorba de Twitch, iar motivul interzicerii este legat de popularul joc League of Legends.

Chinezii, cât și cei care trăiesc în China, nu vor mai putea descărca aplicația Twitch nici pe iOS, nici pe Android, dar nici site-ul Twitch nu se mai încarcă în browser. Motivul interzicerii? Popularitatea crescută de care s-a bucurat aplicația în ultima vreme.

Aplicația Twitch a avut succes în China și luna trecută a devenit cea mai descărcată aplicație gratuită din App Store. Cum? Datorită competiției de esports Asian Games în cadrul căreia se joacă meciuri de League of Legends, Arena of Valor, Starcraft 2 și altele.

Se pare că meciurile din cadrul Asian Games erau difuzate în direct pe Twitch în mod neautorizat, iar numărul maxim de spectatori a ajuns la 500.000 la un moment dat. Asta nu a fost pe placul autorităților din China, care dețineau drepturile de difuzare prin China Central Television, deși canalul nu difuzase niciun meci până la aceea oră.

În același timp, orice redifuza evenimentul pe alte site-uri chinezești de streaming erau alungați de pe platformă și contul era închis.

În ultimii ani, China a devenit destul de flexibilă din multe puncte de vedere, din păcate, nu şi în ceea ce priveşte accesul la internet şi rularea de aplicaţii. Din multe puncte de vedere, cenzura este în floare în cea mai mare ţară asiatică, iar acest lucru este mai evident ca niciodată. Multe aplicații și site-uri ce sunt populare în Europa și SUA sunt interzise în China și nici jocurile nu se bucură de un tratament preferențial. Pentru ca un producător să vândă un joc în China atunci în produsul său trebuie să se asigure că nu există violență excesivă, vărsare de sânge, femei cu rochițe scurte și așa mai departe.