Noile TV-uri Sony pentru 2018 vin cu panouri OLED și Android TV

Noile TV-uri Sony pentru 2018 vin cu panouri OLED și Android TV

Amatorii de televizoare cu Android se pot orienta în 2018 către cele mai noi creații de la Sony încărcate de tehnologii avansate într-un pachet atractiv.

Dacă nu ți-ai mai schimbat de mult timp televizorul și te gândești la un upgrade, cele mai noi creații din portofoliul celor de la Sony încearcă să se preteze pentru o varietate foarte mare de scenarii. Indiferent ce afinități de design ai, este imposibil să nu te atragă noul vârf de gamă al japonezilor intitulat Sony A8F. Construit în spatele unui panou OLED Ultra HD, subțirelul este disponibil cu două diagonale de 55 sau 65 de inci.

Marea inovație tehnologică este că, pentru prima oară la Sony, sunetul va ieși direct din panou, în locul unor difuzoare separate. Tehnologia este intitulată Acoustic Surface și, din câte se pare, este capabilă să genereze o spațialitate impresionantă a sunetului, emulând un sistem audio 3.1. În cazul LG Crystal Sound, un concept similar de la concurență se rezumă la 2.1. În rest, pe partea de software, Sony A8F rulează cea mai recentă versiune de Android TV cu suport pentru Google Assistant. Nu lipsește suportul pentru conținut video în HDR.

Prețul de achiziție pentru acest model este necunoscut, dar vârful de gamă de acum un an a fost 5000 – 6000 de dolari la lansare, iar după aproximativ un an, a scăzut cu 2000 de dolari.

În mod previzibil, Sony include în continuare în portofoliu și TV-uri un pic mai accesibile cu tehnologie LED. Seria X900F folosește același procesor de imagine precum cel din A8F intitulat X1 Extreme Processor. Datorită algoritmului X-Motion Clarity, cadrele cu mișcare rapidă vor fi reproduse mai bine ca niciodată, fără o scădere a luminozității. X900F va fi disponibil în diagonale de 49, 55, 65, 75 și 85 de inci în următoarele luni.

Toate TV-urile de top de la Sony din acest an sunt certificate Dolby Vision HDR, rulează Android TV și suportă procesarea comenzilor vocale prin Google Assistant. Este important de reținut însă că asistentul inteligent este activ doar prin intermediul unui buton de pe telecomandă. Nu ascultă în permanență tot ce se petrece în casă.

Citește și: