15 mart. 2017 | 08:10

TV-urile OLED 4K de la Sony au un preț și o dată de lansare

ACTUALITATE
TV-urile OLED 4K de la Sony au un preț și o dată de lansare

Dacă vă doriți un TV de top, sub nici o formă nu duceți lipsă de opțiuni, dar TV-urile OLED 4K de la Sony par a fi unele dintre cele mai atractive.

Sunt deja câțiva ani de când majoritatea televizoarelor din comerț au început să ofere niște experiențe vizuale spectaculoase. Se pare, însă, că majoritatea creatorilor de TV-uri nu se descurajează și anunță deseori modele din ce în ce mai bune. Cel mai recent trend implică utilizarea panourilor OLED 4K, iar Sony tocmai și-a anunțat primele modele din această familie la CES 2017, în luna ianuarie a acestui an.

La momentul detalierii lor la Computer Electronics Show 2017, nu era foarte clar când vom putea pune mâna pe noile creații Sony cu Android TV. Răspunsul la la această întrebare, împreună cu prețurile sub care vor ajunge pe piață, l-am obținut zilele trecute printr-un comunicat oficial.

Cele mai bune și mai capabile TV-uri din portofoliul Sony vor fi disponibile luna viitoare și vor avea prețuri începând de la 5000 de dolari pentru modelul cel mai accesibil. 

Noua serie de televizoare OLED 4K de la Sony se ascunde în spatele denumirii A1E OLED TV. Pe lângă rezoluția nativă Ultra HD, aceasta suportă conținut în format HDR10, Dolby Vision și HLG. Cu alte cuvinte, indiferent care va fi sursa voastră pentru conținut HDR, toate formatele din această familie ar trebui să fie redate fără probleme. De procesarea conținutului video și sporirea calității, când este cazul, va fi responsabil noul motor grafic X1 Extreme Engine al Sony. Mai mult decât orice, scopul său este ca orice clip 4K afișat să-ți fure privirea într-un mod verosimil.

Pe partea de audio, inginerii Sony au făcut o inovație foarte importantă, intitulată Acoustic Surface. Aceasta din urmă crează impresia că sunetul este emis de întregul panou, în locul unor difuzoare discrete care emit un sunet stereo cu o sursă ușor identificabilă. Pe Amazon, noile televizoare sunt disponibile pentru precomandă și, pe lângă versiunea de 55 de inci la 5000 de dolari, puteți investi 6000 de dolari în modelul de 65 de inci. Cel mai extravagant model, A1E, de 77 de inci, va fi lansat în vară la un preț necunoscut.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele