De ce nu vom avea curând turism spațial la prețuri decente

De ce nu vom avea curând turism spațial la prețuri decente
Sursa foto: fr.rbth.com/blog.lesoir.be

Turismul spațial nu mai este un vis din filmele SF, ci o realitate, însă nu una accesibilă pentru toată lumea.

Cei de la Orion Span, alături de Virgin Galactic și Axiom Space, au anunțat că oamenii vor putea merge în vacanțe în spațiu în hotelul lor, Aurora Station.

Turiștii vor avea parte de o experiență unică. Vor afla cum este fără gravitație, vor avea o priveliște incredibilă a Pământului și vor fi martori la 16 răsărituri și apusuri pe zi. Mai mult, tehnologiile de realitate virtuală urmează să fie puse la dispoziția celor curioși. Nu în ultimul rând, internetul de mare viteză va permite turiștilor să posteze povești pe Snapchat și Instagram de neuitat.

Toate astea vin cu un preț – unul foarte mare. Turiștii spațiali vor da 9,5 milioane de dolari pe un singur sejur de 12 zile. Asta cam limitează categoriile de turiști la cei foarte bogați și cei ridicol de bogați.

Prin 2016, astronautul NASA era optimist cu privire la turismul spațial. „Aș crede că, într-un deceniu sau cam așa, veți vedea zboruri către spațiu de la 10.000 la 15.000 de dolari”, a declarat el pentru Telegraph pe atunci. „Călătoriile în spațiu vor fi la rangul excursiilor exotice în Antarctica”.

Și Elon Musk a vorbit de călătoriile în spațiu – deși el avea în vedere colonizarea planetei Marte, nu petrecerea vacanțelor în vreun hotel spațial. Musk e de părere că o călătorie pe Marte nu ar trebui să coste mai mult de 200.000 de dolari.

Bineînțeles, mai este și problema antrenamentului. Pentru a călători în spațiu este nevoie de un antrenament de doi ani. Cei de la Orion Span spun că vor reduce antrenamentul la numai trei luni. Chiar și așa, câți oameni și-ar permite să își ia concediu pentru trei luni?

„Scopul nostru este să facem spațiul accesibil pentru toată lumea”, a zis Frank Bunger, ofițer șef executiv și fondator al Orion Span. Până când turismul spațial va deveni cu adevărat accesibil pentru toți, mai avem mult de așteptat.

Citește și:
Sursa: Futurism