07 apr. 2018 | 13:40

Ce trebuie să știi despre primul hotel spațial (viitorul refugiu al bogaților)

ACTUALITATE
Ce trebuie să știi despre primul hotel spațial (viitorul refugiu al bogaților)

Turismul ne va purta unde puteam doar visa înainte – în spațiu, printre stele, deasupra sferei uriașe pe care locuim. Ieftin nu va fi, asta e clar.

Proiectul care vrea să te trimită în vacanță în spațiu se numește Aurora Station și a fost anunțat în cadrul summit-ului Space 2.0 din San Jose, California. Proiectul va permite unui grup de șase oameni (din care doi membri de echipaj) să se bucure de condiții de lux deasupra Pământului într-o odisee de 12 zile printre stele.

Turiștii spațiali vor avea parte de o experiență unică. Vor afla cum este fără gravitație, vor avea o priveliște incredibilă a Pământului și vor fi martori la 16 răsărituri și apusuri pe zi.

Planul cuprinde și o parte de experimente. Oamenii vor putea lua parte la cercetarea agriculturii spațiale. Mai mult, tehnologiile de realitate virtuală urmează să fie puse la dispoziția celor curioși. Nu în ultimul rând, internetul de mare viteză va permite turiștilor să posteze povești pe Snapchat și Instagram de neuitat.

Hotelul spațial va fi deschis în 2021, conform lui Frank Bunger, ofițer șef executiv și fondator al Orion Span. „Am dezvoltat Aurora Station pentru a oferi o destinație imediată în spațiu”, a declarat el. „La lansare, Aurora Station va fi utilizată imediat, aducând turiștii în spațiu mai rapid și la un preț mai mic ca oricând, oferind în același timp o experiență de neuitat”.

Bunger a zis că vrea să facă spațiul accesibil pentru toată lumea. Totuși, cei care vor să stea în acest hotel spațial vor trebui să treacă printr-un antrenament de trei luni. Cât de accesibil e ca preț, e discutabil – doar 9,5 milioane de dolari, nu-i mare lucru.

Dincolo de întrebuințarea turistică, Aurora Station va mai avea și alte obiective. Conform lui Bunger, agențiile spațiale care vor să își trimită astronauții în orbită la o fracțiune din costuri vor putea beneficia de hotel.

Dacă proiectul va avea succes, capacitatea hotelului poate fi extinsă. Oamenii vor putea nu doar să viziteze Aurora Station, ci chiar să închirieze apartamentele sau să le cumpere.