Trump visează la Star Wars: o armată și bază militară în spațiu

Trump visează la Star Wars: o armată și bază militară în spațiu

Președintele SUA, Donald Trump, vrea să creeze o forță spațială ca în Star Wars. Cel puțin asta reiese din anunțul pe care acesta l-a făcut în urmă cu o zi.

Trump a cerut Pentagonului să înființeze o forță spațială, pentru a asigura dominația americană și în spațiu. „Am ordonat Departamentului Apărării și Pentagonului  să înceapă imediat procedura necesară înființării unei Forțe spațiale, a șasea ramură a armatei”, a declarat Trump în cadrul unei reuniuni a Consiliului Național Spațial.

El crede că simpla prezență în spațiu nu este suficientă și trebuie să aibă o dominație americană în spațiu.

Pe lângă acest anunț, Trump a semnat o a treia directivă care privește politica spațială. Potrivit acesteia, au fost solicitate noi proceduri și protocoale pentru monitorizarea numărului tot mai mare de sateliți de pe orbita Pământului și a deșeurilor spațiale, care reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare pentru navetele spațiale.

Spațiul este un element important al operațiunilor militare ale SUA, deoarece furnizează resurse de intelligence, prognoze meteorologice și reprezintă punctul de control și comandă al armelor.

Ideea unei forțe spațiale de sine stătătoare, care să supravegheze toate aceste bunuri, a apărut de mai multe ori în trecut, dar Pentagonul nu a răspuns acestor apeluri, lăsând această responsabilitate Comandamentului Spațial al Forțelor Aeriene din SUA (U.S Air Force Space Command).

Trump nu a precizat când se va întâmpla acest lucru, însă este clar că înființarea unei noi filiale a armatei necesită o dezbatere amplă. Și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Dana W. White, susține că procesul ar dura ceva timp.

Citește și:
Sursa: Cbsnews