Windows 10 te întâmpină cu noi reclame enervante în File Explorer

Windows 10 te întâmpină cu noi reclame enervante în File Explorer

Windows 10 a trecut printr-o serie de schimbări de când a fost lansat și până acum, dar nu toate dintre acestea sunt pozitive.

Microsoft are tendința de a transforma promovarea serviciilor sale într-o acțiune agasantă, în cadrul Windows 10. Vorbim aici de ceea ce noi am numi reclame, o definiție cu care compania nu este de acord, însă.

Aceste informații care seamănă cu niște reclame apar în diverse locuri, iar acum e rândul aplicației File Explorer să te lumineze cu privire la un produs oferit de Microsoft. Serviciul de stocare în cloud OneDrive este încorporat în sistemul de operare și este legat de contul tău.

Fiecare utilizator primește 5GB de spațiu de stocare gratuit, dar poți plăti pentru a primi până la 1TB, alături de care primești și un abonament Office 365. Pentru unii, funcția poate fi utilă, dar în mod sigur nimeni nu vrea să fie atenționat cu privire la o ofertă specială în timp ce intră într-un folder.

Reclama apare ca un banner în partea de sus a File Explorer, reamintindu-ți că pentru doar 6,99 dolari pe lună poți avea acces la 1TB de date și la abonamentul Office 365. Poți alege să afli mai multe sau să închizi reclama, dar nu ai nicio garanție că aceasta nu va mai apărea. Primele reclame la OneDrive au apărut acum câteva luni, sporadic, iar în ultimele săptămâni s-au intensificat, arată extremtech.com.

Aceasta nu este prima ocazie în care Microsoft introduce reclame în Windows 10. Probabil compania mizează pe faptul că ne izbim atât de des de reclame încât nu mai contează încă una în plus, dar totodată, o bună parte dintre utilizatorii de Windows 10 sunt plătitori ai unei licențe, iar servirea de astfel de reclame nu este o practică foarte recomandată.