Cum faci File Explorer mai rapid în Windows 10 și elimini timpul de așteptare

Cum faci File Explorer mai rapid în Windows 10 și elimini timpul de așteptare

În cazul în care procesul de navigare printre fișierele de pe hard disk a devenit mai lent în ultima perioadă, ar fi bine să știi cum faci File Explorer mai rapid.

File Explorer este managerul de fișiere pe care îl folosim cu toții în Windows 10. Acesta este înlocuitorul Windows Explorer și reprezintă aplicația care se deschide atunci când dai dublu click pe My Computer. În mod uzual, progrămelul cu pricina se mișcă destul de bine. Există însă multe situații în care s-ar putea să se reflecte în timpi de așteptare semnificativi exact atunci când ai nevoie să ajungi mai repede la un fișier. În mod evident, experiența respectivă poate fi destul de frustrantă, dar, cu un pic de răbdare, poți învăța cum faci File Explorer mai rapid.

Dacă ești utilizator de Windows 10, când deschizi File Explorer pentru a naviga printre directoarele și fișierele de pe hard disk, întîmpini o locație din sistem intitulată Quick Acces. Aceasta nu există fizic nicăieri, ci include o listă ce agreghează în mod automat fișierele cu care interacționezi cel mai des și directoarele din aceeași categorie. Se actualizează fără intervenția utilizatorilor și în funcție de spațiul disponibil sau de performanța sistemului, poate afișa mesajul ,,Working on it” pentru o perioadă îndelungată de timp. Dacă te-ai lovit de un astfel de scenariu, există câteva etape pe care le poți parcurge pentru a remedia situația.

În primul rând, intră în File Explorer la pagina de meniu View și apasă în dreapta sus pe Options. Dacă te poți lipsi de Quick Acces, în partea de sus a noii ferestre selectează altă locație din PC, gen My Documents sau Desktop. Înainte să apelezi însă la un gest extrem, apasă pe Clear în dreapta jos. Respectivul gest va curăța memoria cache cu fișierele accesate cel mai des. Dacă o ștergi, Quick Acces va trebui să o ia de la zero încercând să o regenereze în timp.

Ultimul gest pe care îl mai poți încerca dacă întâmpini în continuare mesajul ,,Working on it” combinat cu timpi îndelungați de așteptare include ștergerea unor fișiere. Apasă pe Windows + R și copiază această cale – %AppData%\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations . Confirmă gestul cu Enter. Imedia vei vedea pe ecran un director plin de fișiere. Selectează-le pe toate și șterge-le. Repornește sistemul iar problema ar trebui să fi fost remediată.

Cum faci FIle Explorer mai rapid si micşorezi timpul de încărcare în Windows 10

Citește și: