11 aug. 2018 | 15:55

Truc pe Google Maps: cum creezi un traseu cu mai multe destinații

VIDEO ACTUALITATE

În funcție de traseele pe care le ai în minte, sunt șanse foarte mari să fii dependent de Google Maps sau Waze. Chiar și dacă folosești însă acele aplicații de câțiva ani, există întotdeauna câteva trucuri care îți scapă.

În Google Maps, este surprinzător de simplu să creezi un traseu până la destinație, cu două condiții. Prima implică să creezi de fiecare dată un traseu pornind de la locația ta actuală. A doua implică să ai în vedere o singură destinașie, nu mai multe.

În mod surprinzător, aplicația de navigație a celor de la Google îți permite să creezi trasee complexe cu mai multe destinații. Te lasă să schimbi ordinea destinațiilor cu ușurință și să obții statistici interesante referitoare la traseul total. Din păcate, unele opțiuni nu sunt foarte evidente în interfața programului.

Dacă vrei să înveți cum creezi un traseu cu mai multe destinații în Google Maps, primul pas este să-ți alegi o singură destinație și să apeși în dreapta jos pe Indicații. Când ai punctul de plecare și destinație în partea de sus a ecranului, apasă pe cele trei puncte din dreapta sus.

Optează pentru Adăugați o stație. Imediat, sub cele două puncte inițiale, vei avea adăugat un punct B cu textul ”Adaugați o stație” în partea dreaptă. Tastează următorul punct de pe traseul tău, indiferent dacă este vorba de un punct de interes, un oraș sau o adresă exactă.

După ce ai scris ceva la B, traseul cu două destinații îți va apărea instant pe ecran. În același timp, vei avea un câmp liber în dreptul literei C. Acolo vei putea tasta o destinație în plus. Dacă ții degetul apăsat pe oricare dintre destinațiile din listă, le poți muta mai sus sau mai jos pe traseu.

Când ai terminat, apasă pe Efectuat în partea dreaptă jos, sub traseul tău. Mecanismul este cât se poate de prietenos, după ce l-ai învățat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele