Google Maps devine și mai util cu această nouă funcție

Google Maps devine și mai util cu această nouă funcție
Sursa foto: iMore

Google Maps a primit destul de multe opțiuni în ultima vreme, iar recent s-a descoperit o nouă funcție care ar putea fi chiar utilă.

Așadar, atunci când vrei să arăți unde te afli pe hartă, Google Maps îți poate informa prietenii câte procente mai ai la bateria telefonului mobil. Da, acum poți să vezi în aplicație dacă este pe moarte bateria telefonului unui prieten pe care-l aștepți.

Deci, data viitoare când întârzii nu o să mai poți minți că ți-a murit telefon sau că mai aveai foarte puțină baterie. Acum prietenii tăi vor știi că doar întârzii și le ignori apelurile telefonice.

Cei de la Android Police au testat funcția și nu au găsit vreo posibilitate de a opri Maps de a arătat cât la sută mai ai la baterie. Așadar, chiar nu mai ai cum să minți în legătură cu asta. Am testat și noi funcția, dar încă nu este disponibilă în România, dar probabil va veni destul de curând.

Funcția este disponibilă de mai mult timp în Marea Britanie, după cum mărturisește un cititor Android Police, și spune că este o funcție utilă deoarece poți vedea dacă persoana respectivă va mai putea fi contactată sau nu. De asemenea, se pare că această funcție exista și înainte, însă nivelul bateriei era dezvălui doar atunci când se afla sub 15%.

Un alt lucru pe care aplicația îl aduce este o funcție împrumutată de la Waze. După aproximativ cinci ani de la achiziția Waze de către Google, compania americană a introdus în Google Maps o actualizare surprinzător de utilă.

Raportarea de incidente este o opțiune foate utilă care te ajută în cazul în care vrei să îți ajuți partenerii din trafic cu informații, în timp ce tu ai același beneficiu. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că acea funcție a fost introdusă în Google Maps.

În privința raportării de evenimente în trafic pe Google Maps, fiecare incident va apărea pe hartă împreună cu ora exactă la care a fost raportat, pentru a te ajuta să știi un pic mai bine dacă informația respectivă este sau nu de actualitate.

Citește și:
Sursa: Mashable
Etichete: