Primul transplant de penis e o premieră remarcabilă. Cine a fost pacient?

Primul transplant de penis e o premieră remarcabilă. Cine a fost pacient?
Sursa foto: stesun/Flickr

O echipă de doctori americani a reușit să facă primul transplant total de penis. Aceasta operație reprezintă o premieră la nivel mondial.

Chirurgii de la Johns Hopkins University din Baltimore au efectuat operația pe un soldat american, care fusese rănit de o bombă în Afganistan. Pentru operație s-a folosit un penis, un scrot și parțial un perete abdominal de la un donator decedat. Echipa de 11 chirurgi a realizat transplantul în 14 ore, pe data de 26 Martie.

Doctorii susțin că soldatul s-ar putea să-și recupereze chiar și funcția sexuală a organului, lucru care până acum era imposibil în cazul celorlalte reconstrucții de penis. Aceasta este prima intervenție chirurgicală care a reușit să transplante o secțiune completă de țesut, inclusiv scrotul și zona abdominală înconjurătoare.

Medicii au spus că nu au efectuat și un transplant de testicule, din motive care țin de etica profesională. „Acest tip de răni pot fi devastatoare pentru unele persoane și au un mare impact asupra identității pacientului, dar și asupra stimei de sine și a relațiilor intime”, a declarat șeful departamentului de Chirurgie Plastică de la Johns Hopkins, Andrew Lee.

Soldatul, care a preferat să rămână anonim, a declarat că atunci când s-a trezit din operație, s-a simțit din nou „normal”. Doctorii cred că bărbatul se va recupera complet în decurs de 6 – 12 luni.

În termeni medicali, intervenția se numește allo-transplant de compoziție de vascularizată, iar procesul include transplantul de piele, oase, mușchi, tendoane și vase de sânge. Echipa de doctori a mai spus că universitatea a aprobat 60 de intervenții chirurgicale de transplant genital.

Primul transplant de penis din Statele Unite a avut loc în 2016, la Spitalul General din Massachusetts, Boston. În 2014, chirurgii din Africa de Sud au realizat primul transplant de penis din lume, însă medicii de la Johns Hopkins au reușit transplantarea atât a penisului, cât și a scrotului și a unei părți din peretele abdominal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BBC
Etichete: