Tragedia medicală produsă de un donator de organe șochează specialiștii

Tragedia medicală produsă de un donator de organe șochează specialiștii

O tragedie medicală a unui donator de organe ne servește o avertizare medicală de care nici măcar nu știam că avem nevoie.

Donatul organelor este mereu o idee bună și un gest admirabil, având în vedere cererea imensă cu care se confruntă pacienții care au disperată nevoie de ajutor. Cu toate acestea, un caz a reușit să șocheze lumea medicală și să o facă mult mai precaută când vine vorba de donatul de organe.

O donatoare de organe și-a transmis rinichii, plămânii, ficatul și inima către cinci pacienți disperați. Povestea este una tragică deoarece, odată cu organele mult dorite, aceasta le-a pasat pacienților și cancerul ei nedetectat.

Aceste transplanturi devastatoare, pe care oamenii de știință le-au descoperit câteva luni mai târziu, au dus la moartea a trei dintre pacienți. Cercetătorii spun că incidentul extraordinar este unul fără precedent.

Pacienții despre care se știe că au tumori maligne sunt adesea incapabili să doneze organe, însă în acest caz, donatorul de 53 de ani nu știa că suferă de o astfel de condiție și a ajuns să-și doneze rinichiul stâng, rinichiul drept, inima, plămânii și ficatul către cinci persoane.

Din păcate, din cei cinci, trei au murit în cele din urmă din cauza cancerului la sân, care nu a fost niciodată descoperit la donator sau pe parcursul procesului. Tragedia a fost făcută publică de echipa nefrologului Frederike J. Bemelman, de la Centrul Academic Medical din Amsterdam.

Autorii spun că multe rapoarte au arătat că transmiterea cancerului poate să apară prin transplantul de organe. „Cu toate acestea, este primul raport care descrie transmiterea cancerului la sân, după o procedură de donare a mai multor organe”, au mai scris aceștia în raport.

Donatorul în vârstă de 53 de ani a murit în urma unui atac vascular cerebral, iar testele efectuate înaintea donării, care implică o examinare fizică completă, inclusiv raze X, ultrasunete și alte teste de laborator, nu au indicat că ar putea avea tumori maligne.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: