19 oct. 2018 | 08:03

Top 10 telefoane în 2018: AnTuTu confirmă cele mai rapide smartphone-uri ale momentului

ACTUALITATE
Top 10 telefoane în 2018: AnTuTu confirmă cele mai rapide smartphone-uri ale momentului

AnTuTu obișnuiește să publice un clasament lunar cu cele mai rapide smartphone-uri. Având în vedere că s-au lansat majoritatea telefoanelor high end pe acest an, graficul de mai jos poate fi considerat un top 10 telefoane 2018.

Suntem deja la mijlocul lunii octombrie, dar asta nu face cu nimic mai puțin interesant clasamentul de performanță de mai jos. Cei de la AnTuTu, creatorii celui mai popular benchmark pentru smartphone-uri, au petrecut prima parte a luni încercând să agregheze rezultatele celor mai sprintene telefoane pe care le poți cumpăra, dacă ești fan Android.

Ai putea spune că un top 10 telefoane 2018 nu este complet fără câteva iPhone-uri în clasament, dar lista de mai jos include doar terminale cu sistemul de operare creat de Google. În definitiv, dacă te gândești să faci o investiție semnificativă într-un terminal Apple, este imposibil ca cineva să te convingă să treci la Android, iar reversul în privința terminalelor cu platforma ieșită din Mountain View este de asemenea valabil.

Trecând peste detaliile de fond, este foarte interesantă prezența pe prima poziție a clasamentului a telefonului de gaming de la ASUS. Terminalul ROG Phone cu un procesor Snapdragon 845, care a suferit un pic de overclocking, și-a depășit concurența. Ca referință, patru dintre nucleele din ASUS ROG Phone sunt tactate la 2,96GHz, în loc vitezeri standar de 2,8GHz.

A doua poziție în top 10 telefoane în 2018 este luată de Xiaomi Mi Black Shark. Telefonul de gaming al chinezilor a ocupat primul loc în top în luna august, dar a fost detronat de ASUS. Top 3 este concluzionat de OnePlus 6. Această poziție pe podium s-ar putea să se datoreze faptului că oferă o experiență curată de Android și include o serie de optimizări pe partea de software pentru a nu-l îngreuna.

Lista continuă cu vivo NEX S, Xiaomi’s Mi 8, Oppo Find X, Samsung Galaxy Note 9, Asus Zenfone 5z. Mi Mix 2S, în timp ce cel mai ieftin telefon cu Snapdragon 845 închide clasamentul, Pocophone F1. Este foarte probabil ca topul lunii octombrie să sufere modificări semnificative datorită lansării noilor smartphone-uri de la Huawei. Pe de altă parte, având în vedere cât au trișat chinezii în trecut, nu este exclus ca oficialii AnTuTu să refuze includerea lor.

Antutu top telefoane

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele