Top 10 telefoane: cele mai rapide smartphone-uri în 2018, conform AnTuTu

Top 10 telefoane: cele mai rapide smartphone-uri în 2018, conform AnTuTu

Ritmul lansării de noi smartphone-uri în 2018 a devenit incredibil de alert. De aceea, un top 10 telefoane mobile pornind de la rezultatele de performanță în AnTuTu te ajută să iei o decizie informată.

Când vine vorba de design, multe dintre smartphone-urile lansate în ultimul an împărtășesc o mare parte dintre particularitățile exterioare. Dacă ești surprinzător de atent, vei gâsi întotdeauna elemente de diferențiere, dar conceptul din spate este același. Anul 2018 a aparținut telefoanelor cu o crestătură discretă pentru camerele de selfie și ramele laterale aproape inexistente.

Nici măcar procesorul nu a fost foarte diferit. Cu foarte mici excepții de la Samsung și Huawei, care au avut creații cu Exynos și Kirin, telefoanele de top din ultimul an a fost construite în jurul unui Snapdragon 845. Chiar și așa, există diferențe de performanță. Acelea sunt date de cantitatea de memorie RAM și de sistemul de răcire al procesorului. Cu cât SoC-ul Qualcomm este răcit mai bine, cu atât poate funcționa mai mult timp la o frecvență mai mare.

Pornind de la principiile detaliate mai sus și, mai ales, de la similaritățile de configurație, un top 10 telefoane precum cel de la AnTuTu este cu atât mai interesant. Conform rezultatelor din cel mai popular benchmark al momentului, Xiaomi Black Shark este cel mai rapid și ocupă prima poziție în top.

Locul doi în același clasament este ocupat de o altă chinezărie, Meizu 16 Plus. La fel ca la Xiaomi, particularitățile de diferențiere sunt date mai ales de un mecanism de răcire cu heatpipe-uri care fac o treabă surprinzător de bună. În clasamentul aferent lunii iunii, OnePlus 6 închidea podiumul pe poziția a treia. La această oră, Smartisan Nut R1 este pe trei, urmat de Vivo NEX, Xiaomi Mi 8 Explore și Oppo Find X.

Unul dintre telefoanele populare care a reușit să se strecoare în clasament este Galaxy Note 9. Vârful de gamă al sud coreenilor nu este foarte sus, dar ocupă un foarte decent loc 8.
top 10 telefoane mobile Antutu

Citește și: