Titanic revine: când e programată prima cursă cu noul vapor

Titanic revine: când e programată prima cursă cu noul vapor

Subiectul Titanic fascinează lumea puțin mai mult decât ar trebui, însă fanii lui înfocați se vor bucura de noile vești despre replica celebrului vas.

E clar că lumea nu s-a săturat de Titanic, având în vedere că filmul cu DiCaprio a câștigat mai multă faimă și bani decât vasul propriu zis și va continua să facă asta. De existența unei posibile replici a vasului știam de câțiva ani, iar acum aflăm că Titanic II urmează să aibă prima călătorie de două săptămâni în 2022.

Construcția replicii a fost reluată recent, după ce o dispută a ținut pe loc proiectul de 500 de milioane de dolari, pentru câțiva ani. Nava, care va avea un aspect asemănător cu originalul la suprafață, va naviga din Dubai spre Southampton, Anglia și apoi spre New York.

Ca o ironie a sorții, nava este construită de aceeași companie care a făcut și originalul, Blue Star Line, și va avea același traseu nord-atlantic, care a dus la scufundarea Titanicului pe 12 aprilie 1912, la mai puțin de trei ore după lovirea unui aisberg.

De asemenea, Titanic II va transporta aproape același număr de pasageri (2.400) și echipaj (900), dar, mai important decât atât, va fi dotat cu o tehnologie de navigație modernă, inclusiv o mulțime de bărci de salvare.

După călătoria inaugurală, vasul va face alte rute globale. Replica este construită în China, spre deosebire de originalul făurit în șantierul naval Belfast din Irlanda de Nord.

„Nava va face traseul original, transportând pasageri din Southampton la New York, dar va călători și pe glob și va inspira și încânta oamenii, în timp ce va atrage atenția tuturor din fiecare port pe care îl va vizita”, a declarat președintele Blue Star Line.

Citește și:
Etichete: