Chinezii construiesc un nou Titanic, în mărime naturală

Chinezii construiesc un nou Titanic, în mărime naturală

A trecut mai bine de un secol de când nava RMS Titanic s-a scufundat în primul său voiaj, iar chinezii vor să o readucă la viață.

O firmă de investiții din China crede că a sosit momentul ca nava Titanic să găzduiască, din nou, oaspeți. Astfel, compania Seven Star Energy Investment Group a început să construiască o replică în mărime naturală a navei de croazieră, ca parte a unui parc de distracții din provincia Sichuan.

Titanicul s-a scufundat pe 15 aprlie 1912, tragedia curmând și 1.500 de vieți în acea noapte. Evenimentul a fost crucial pentru multe reguli din sectorul maritim ce sunt în uz astăzi, mai ales când vine vorba de numărul de bărci de salvare pe care o navă trebuie să le aibă. Au fost o mulțime de filme realizate după tragedia Titanicului de-a lungul anilor, dar pentru unii, crearea unui parc de distracții de acest fel pare să fie un subiect sensibil.

Conform grupului de investiții, noua navă Titanic va arăta la exterior exact precum originalul. Cu toate acestea, la interior vor exista câteva diferențe. Doar o parte din structura internă va fi transformată în camere terminate. Va exista o sală de bal, o sală în care se poate lua cine, dar și alte săli mari. Vizitatorii vor putea să rezerve o cameră pentru aproximativ 400 de dolari pe noapte. Se estimează că va fi nevoie de 130 de milioane de dolari pentru a construi noul Titanic., arată extremetech.com.

Poate că lucrurile par în regulă până aici, dar creatorii au de gând să construiască și un simulator avansat pe navă, care va permite operatorilor să descopere modul în care a avut loc coliziunea fatală pentru Titanic.

Directorul companiei a fost întrebat dacă există un mod de recreere a acestui eveniment fără a ofensa pe cineva. Acesta a răspuns temerilor spunând că ”la proiect se lucrează într-un mod foarte respectuos”.

Noul Titanic ar trebui să fie gata în octombrie 2017.

Citește și: