Titanicul va fi lansat din nou la apă, mulțumită unei copii chinezești

Titanicul va fi lansat din nou la apă, mulțumită unei copii chinezești

Titanicul s-a scufundat acum mai bine de un secol, dar în câțiva ani acesta va fi relansat la apă, sub forma unei copii a chinezilor.

Dacă ești pasionat de Titanic, fie că vorbim doar de vasul scufundat în 1912 sau și de filmul cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, atunci apariția unei noi nave de acest fel ar trebui să te bucure.

Titanic II va fi o replică a vaporului original, de acum un secol, iar prima călătorie maritimă ar urma să fie efectuată în 2022. Nava poate găzdui 2.400 de pasageri, alături de 900 de membri ai echipajului, iar camerele și decorurile sunt aceleași ca acum o sută de ani.

Vaporul reprezintă o investiție de 500 de milioane de dolari și este construit în China. Primul voiaj îl va face între Dubai și Southampton, Marea Britanie. Apoi, Titanic II va porni în călătorii pe diverse rute globale, iar prima va fi cea a vaporului scufundat în 1912, între Southampton și New York. Cel mai probabil, însă, noul vapor nu va avea probleme în a ajunge la destinație, spre deosebire de predecesorul său.

Biletele pentru voiaje nu au fost puse la vânzare, momentan. Astfel, nu se știe dacă biletele vor fi dus-întors, sau dacă noii operatori vor învăța din greșelile trecutului și vor oferi doar bilete într-o singură direcție.

Vasul Titanic, construit de Harland și Wolff în Belfast, Irlanda, s-a scufundat după ce s-a ciocnit cu un aisberg, în noaptea de 15 aprilie 1912. Planurile pentru o replică a vaporului există încă din aprilie 2012 și au fost propuse de către miliardarul Clive Palmer.

Inițial, vaporul ar fi trebuit să fie lansat la apă spre finele lui 2016, însă proiectul a fost pus pe butuci în 2015, în urma unei dispute cu un conglomerat chinez vizavi de drepturi de autor.

Citește și: