China spune ca Huawei e mai bun decât iPhone pentru Trump

China spune ca Huawei e mai bun decât iPhone pentru Trump

Recent, președintele Trump a devenit subiectul unui scandal din cauza telefonului pe care îl folosește și care ar fi ascultat de chinezi.

Cei de la New York Times au publicat un material în care susțin că spionii chinezi ascultă convorbirile lui Trump, făcute de pe iPhone-ul personal, nesecurizat. China a dat un răspuns acestor acuzații și sugerează că președintele ar trebui să folosească un Huawei.

Hua Chunying, purtătoare de cuvânt și director adjunct al departamentului de informații din Ministerul de Externe chinez spune că ”dacă sunt îngrijorați că iPhone-urile sunt ascultate, pot folosi Huawei”. Hua a respins informațiile de la NYT și le-a descris ca fiind știri false: ”uitându-mă pe acest raport, observ că cei din America se chinuie din răsputeri să câștige un Oscar pentru cel mai bun scenariu de film”, mai spune aceasta.

Sugestia apare într-un moment în care relațiile dintre guvernul SUA și compania chineză sunt înghețate. Șefi din CIA, FBI și NSA au avertizat cetățenii americani că n-ar trebui să mai folosească telefoane Huawei.

Gigantul tech este suspectat de multă vreme că are legături cu guvernul chinez. Compania a fost fondată de Ren Zhengfei, fost inginer în Armata Republicii Populare Chineze, iar structura deținătorilor privați este complet opacă.

Totuși, Huawei oferă infrastructură telecom și dispozitive către mai toți aliații importanți ai SUA. Britanicii au o facilitate de securitate cibernetică, dedicată pentru găsirea portițelor în dispozitivele Huawei – până acum, n-au prea avut succes. Edward Snowden, în paralel, a arătat în trecut că NSA spionează Huawei de ani buni.

Președintele SUA a fost îndemnat în repetate rânduri să folosească telefoane securizate pentru convorbiri, conform protocolului, dar acesta nu pare să vrea să se despartă de propriul dispozitiv, numai bun pentru tweet-uri.

Citește și:
Sursa: theverge.com
Etichete: