De ce a ajuns o femeie la urgențe din cauza țigărilor electronice

De ce a ajuns o femeie la urgențe din cauza țigărilor electronice
09:05 21.05.2018

Fumatul țigărilor electronice devine mai popular pe zi ce trece, iar producătorii se jură că dispozitivele sunt sigure și mai puțin dăunătoare. Însă un nou incident contrazice marketing-ul companiilor producătoare.

Revista „Pediatrics” a publicat o analiză a cazului unei tinere de 18 ani din Pennsylvania care a dezvoltat o afecțiune numită „wet lung” (plămân umed), după ce a fumat dintr-o țigară electronică timp de trei săptămâni. Fata a dezvoltat pe parcurs o tuse și niște senzații ciudate de înjunghiere care au fost atât de supărătoare încât tânăra a ajuns la urgențe.

Doctorii de la  Pittsburgh Medical Center au descoperit că tânăra întrunea toate criteriile sindromului de detresă respiratorie acută. În cele din urmă, tânăra a fost intubată pentru a elimina acumularea din plămâni. Unul dintre doctorii ei, Daniel Weiner, a declarat că ea era incapabilă să obțină destul oxigen din plămâni și a cerut un ventilator mecanic, care a ajutat-o până când i s-au recuperat plămânii.

Se pare că inhalarea de substanțe chimice a cauzat pneumonia anormală sau „plămânul umed”, potrivit spuselor medicului Casey Sommenfeld, autorul studiului. Acesta a declarat că substanțele chimice din e-țigarete au cauzat leziunile pulmonare și inflamația.

Cu toate acestea, medicii au aflat mai târziu că femeia a raportat că a avut o formă ușoară de astm, iar studiile arată că utilizarea e-țigărilor poate fi o problemă pentru cei care suferă de această boală.

Dacă circumstanțele acestui caz nu te-au impresionat, ar trebui să știi că recent a avut loc un incident mult mai tragic decât cel al acestei tinere. Un american a fost omorât de o țigară electronică, pentru că dispozitivul a explodat. Bărbatul, Tallmadge D’Elia se afla acasă, în St. Petersburg, Florida, când țigara a explodat, potrivit lui William A. Pellan, directorul investigațiilor medicale de la Pinellas Country. Acesta a spus că bărbatul a murit din cauza unei răni la cap, iar în momentul în care a fost găsit prezenta arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Sursa: Vice