Drona care transportă oameni poate fi taxiul zburător autonom din viitor

Drona care transportă oameni poate fi taxiul zburător autonom din viitor

Taxiurile zburătoare autonome reprezintă mijlocul de transport al viitorului, dar se pare că acel viitor este mai aproape decât am fi crezut. 

Companii de renume din domeniul aeronauticii lucrează de câțiva ani la creații zburătoare capabile de decolare și aterizare pe verticală. Boeing a demonstrat deja nivelul avansat al propriului proiect pe marginea subiectului. Se pare însă că Ehang, un creator asiatic de drone a făcut mai multe zboruri de test cu un quadcopter autonom capabil să transporte persoane.

Oficialii unei companii necunoscute în occident s-au deplasat în urmă cu doi ani la CES în Las Vegas cu un proiect ambițios. În acel context, au promis că vor construi o creație complet autonomă ce va revoluționa transportul de persoane. Compania cu pricina era Ehang și, cu toate că mulți și-au manifestat reticența față de respectiva inițiativă, filmările cu primul zbor de test confirmă că intențiile asiaticilor sunt foarte aproape de un produs comercial.

Prototipul folosit în clipul de mai sus este intitulat Ehang 184 și, înaintea demonstrației imortalizate mai sus, a fost folosit într-o serie stufoasă de experimente. Chiar dacă micuțul este autonom, cele aproximativ 1000 de test au avut de fiecare dată oameni pasageri.

Printre teste, s-a numărat o ridicare pe verticală până la 300 de metri, transportul unei greutăți de 230 de kilograme, parcurgerea unui traseu de 15 kilometri și efectuarea unei curse rapide cu 130 km/h. Au fost făcute experimente într-o varietate semnificativă de condiții meteorologice, inclusiv căldură foarte mare, ceață sporită sau noapte.

[readmore]

”Ceea ce facem este un sport extrem, așa că siguranța fiecărui pasager vine întotdeauna pe primul loc.” CEO-ul și fondatorul Huazhi Hu a declarat că este foarte încântat de finalizarea cu succes a tuturor testelor efectuate cu Ehang 184. Ca proiecte de viitor, CEO-ul Ehang speră că taxiurile zburătoare ale viitor vor fi foarte apropiate de creația sa. Până atunci, creatorii acestui quadcopter autonom au obținut permisiunea pentru a-l testa în Nevada, Statele Unite și îl vor prezenta în detaliu la Dubai, până la finele acestei luni.

EHANG_184_AAV_Manned_Flight_2

Citește și: