Testul care îți arată dacă ești dependent de telefon

Testul care îți arată dacă ești dependent de telefon
Sursa foto: National Review

Cu toate că telefonul a devenit o unealtă extrem de utilă în ultimii ani, asta nu înseamnă că nu are și efecte negative asupra ta.

Acum 10 ani probabil nici nu-ți imaginai cât de puternice vor deveni telefoanele și cât de utile ne vor fi în viața de zi cu zi. Nu mai sunt de mult o fiță, dar asta nu înseamnă că smartphone-urile nu vin și cu efecte negative. Dispozitivele au devenit extensii ale noastre, iar asta se vede cel mai bine în rândurile tinerilor.

Un studiu realizat cu 4.418 participanți, cu vârste între 16 și 65 de ani, din SUA, Brazilia și Franța îți arată cam ce înseamnă dependența de telefon.

  • 33% din participanți sunt mai preocupați de telefon decât de a petrece timp cu cei dragi.
  • Tinerii utilizatori de smartphone-uri au cele mai mari probleme comportamentale.
  • 53% din membrii generației Z consideră că telefonul este cel mai bun prieten al lor.
  • 61% din cei chestionați vor să obțină cât mai mult de la telefon atunci când îl folosesc, dar totodată vor să se bucure cât mai mult de viață dacă n-au smartphone-ul la îndemână.
  • 60% din persoanele participante la studiu spun că e important să ai o viață și dincolo de telefon.

Următoarele descoperiri se referă la utilizatorii tineri de telefoane, cei din Generația Z (născuți după jumătatea anilor 1990). Astfel, 49% din respondenți admit că își verifică telefonul excesiv, iar 60% din aceștia, dar și dintre mileniali, recunosc că își verifică impulsiv smartphone-urile. Totodată, 35% sunt de acord că petrec prea mult timp pe telefoane, iar 44% din cei din Generația Z cred că ar fi mai fericiți dacă ar sta mai mult fără smartphone.

Nu în ultimul rând, 65% din respondenți admit că se panichează dacă au impresia că și-au pierdut telefonul, iar 75% dint cei din Generația Z susțin că se gândesc deseori la următorul moment când își vor folosi smartphone-ul.

Poți să testezi și tu să vezi ce te prinde și ce nu.

Sursa: GSMArena