08 ian. 2018 | 12:53

America cu record de frig: locul devenit al doilea cel mai rece din lume

ACTUALITATE
America cu record de frig: locul devenit al doilea cel mai rece din lume

În timp ce noi ne-am speriat de temperaturile ridicate din weekend, un munte din Satele Unite a înregistrat o temperatură aproape record pentru Pământ.

Nici gerul Bobotezei nu mai este ce-a fost. După un weekend plin de Soare, nimeni nu s-a gândit că alte continente și state ale lumii se află la cealaltă extremă. Astfel premiul pentru cea de-a doua cea mai rece temperatură de pe Pământ l-a primit Muntele Washington din New Hampshire.

Temperatura din vârful muntelui Washington a scăzut în termometre până la -37,7 grade Celsius, devenind unul dintre cele mai reci locuri de pe planetă. Și ca lucrurile să fie și mai ”reci”, din cauza vântului puternic temperatura s-a simțit cam de -70 de grade Celsius. După cum a subliniază Boston Globe, temperatura s-ar fi simțit mai rece decât pe Marte, unde sunt -78 de grade Celsius.

Vârful în sine, care face parte din Munții Apalași, se află la o înălțime de 1.917 metri deasupra nivelului mării, făcându-l să se poziționeze în fruntea clasamentul ca cel mai înalt vârf din nord-estul Statelor Unite. Legat de cel mai rece loc de pe planetă, premiul este împărțit de două State, Canada și Rusia.

În aceeași zi în care Munții Washington treceau prin aceste temperaturi extreme, în Sydney, Australia, s-a notat a fi una dintre cele mai fierbinți zile pentru această perioad. 47,3 de grade Celsius s-a înregistrat în această regiune.

Așadar, nu există niciun dubiu că schimbările climatice sunt adevărate, nu sunt conspirații, și că ele se întâmplă în jurul nostru, fie că ne afectează, fie că nu. Nu mai trebuie menționat că aceste schimbări vor fi mai frecvente în viitor.